ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δικηγόρος Αλέξη Γεωργούλη: «Θετική εξέλιξη η άρση ασυλίας – Θα παραστεί να δώσει εξηγήσεις»

Η Ματίνα Μαλλά εξήγησε τα επόμενα βήματα στην υπόθεση του ευρωβουλευτή

Δικηγόρος Αλέξη Γεωργούλη: «Θετική εξέλιξη η άρση ασυλίας – Θα παραστεί να δώσει εξηγήσεις»

Η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Σε δήλωσή της η δικηγόρος του, Ματίνα Μαλλά, χαρακτήρισε ως πολύ θετική αυτή την εξέλιξη καθώς ανοίγει ο δρόμος έτσι ώστε να μπορέσει ο ευρωβουλευτής να παραστεί αυτοπροσώπως στις Αρχές για να δώσει εξηγήσεις.

«Σε ορισμένα εκ των σημερινών δημοσιευμάτων σχετικά με το ζήτημα της άρσης ασυλίας του κ. Γεωργούλη έχουν παραληφθεί να σημειωθούν τα κάτωθι, σημαντικά θεωρούμε σημεία.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στον συντομότερο δυνατό χρόνο λόγω των επανειλημμένων και επίμονων αιτημάτων του κυρίου Γεωργούλη στην Επιτροπή νομικών υποθέσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την ταχύτερη δυνατή άρση της ασυλίας του», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μαλλά και πρόσθεσε:

«Σήμερα η Επιτροπή ενέκρινε την άρση και συνεπώς το θέμα θα εισαχθεί προς ψήφιση σε μυστική ψηφοφορία από το σύνολο των ευρωβουλευτών στην επόμενη ολομέλεια. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 1 Ιουνίου. Η σύντμηση αυτή των διαδικασιών οφείλεται στην παραίτηση του κυρίου Γεωργούλη από το δικαίωμα ακρόασης, το οποίο θα παρακώλυε και θα επιβράδυνε τις διαδικασίες».

Όπως εξήγησε, τα ανωτέρω ήταν και ο λόγος που ο Αλέξης Γεωργούλης δεν έδωσε το «παρών» στη διαδικασία της Τρίτης. Επιπλέον, σημείωσε πως ο ίδιος είχε προτείνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές να εμφανισθεί και να παράσχει εξηγήσεις, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του.

«Η σημερινή εξέλιξη είναι πολύ θετική καθώς κατόπιν τούτου αναμένουμε την κλήση του ίδιου από τις αρχές προκειμένου να καταθέσει και να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της καταγγελίας και των διαλαμβανομένων στην δικογραφία», καταλήγει η δήλωση της δικηγόρου του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.