ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

ΕΕ: Αυτοί είναι οι Ρώσοι ολιγάρχες που βγαίνουν από τη μαύρη λίστα των κυρώσεων

Στο μεταξύ, σε ισχύ βρίσκεται το 13ο πακέτο κυρώσεων που ενέκρινε η ΕΕ τον Φεβρουάριο

ΕΕ: Αυτοί είναι οι Ρώσοι ολιγάρχες που βγαίνουν από τη μαύρη λίστα των κυρώσεων

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έθεσε εκτός της μαύρης λίστας των κυρώσεων τους ρώσους δισεκατομμυριούχους Mikhail Fridman και Petr Aven.

«Το Γενικό Δικαστήριο θεωρεί ότι κανένας από τους λόγους που εκτίθενται στις αρχικές πράξεις δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένος και ότι η συμπερίληψη των Aven και Fridman στους επίδικους καταλόγους δεν ήταν επομένως δικαιολογημένη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το δικαστήριο που εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν επιβάλλει στην Μόσχα σαρωτικές οικονομικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης στις εισαγωγές πετρελαίου, για την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Οι κυρώσεις
Η ΕΕ χρειάζεται ομοφωνία μεταξύ των 27 κρατών μελών της για να επιβάλει κυρώσεις, οι οποίες ανανεώνονται κάθε έξι μήνες.

Ο κατάλογος κυρώσεων της ΕΕ χρονολογείται από το 2014, όταν η Ρωσία κατέλαβε την περιοχή της Κριμαίας από την Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο Σεπτέμβριο από τη λίστα εξαιρέθηκαν τρεις ακόμη ρώσοι επιχειρηματίες. Επρόκειτο για τους Γκριγκόρι Μπερέζκιν, τον δισεκατομμυριούχο Φαρχάντ Αχμέντοφ και τον πρώην επικεφαλής της διαδικτυακής ηλεκτρονικής εταιρείας Ozon Αλεξάντερ Σούλγκιν.

Στο μεταξύ, σε ισχύ βρίσκεται το 13ο πακέτο κυρώσεων που ενέκρινε η ΕΕ τον Φεβρουάριο.

Το τελευταίο πακέτο, επικεντρώνεται στον περαιτέρω περιορισμό της πρόσβασης της Ρωσίας σε στρατιωτική τεχνολογία, όπως για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, και στην καταχώριση πρόσθετων εταιρειών και ατόμων που εμπλέκονται στην πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με αυτό το νέο πακέτο, ο αριθμός των καταχωρήσεων έφτασε τις 2.000, επιφέροντας τεράστιο πλήγμα στον στρατό και στην άμυνα της Ρωσίας, όπως εκτιμά η Κομισιόν. Συγκεκριμένα, εντάχθηκαν ακόμη 106 ιδιώτες και 88 οντότητες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.