ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΕΕ: Έδωσαν στην Ουκρανία, την Μολδαβία και την Γεωργία την «σφραγίδα» του υποψήφιου προς ένταξη μέλους

Μια απόφαση που θα εξαρτηθεί από το αν υπάρχει Ουκρανία και αύριο

ΕΕ: Έδωσαν στην Ουκρανία, την Μολδαβία και την Γεωργία την «σφραγίδα» του υποψήφιου προς ένταξη μέλους

Η ΕΕ και βασικά οι τέσσερις μεγάλες χώρες (Γερμανια, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία) φέρεται να έδωσαν στην Ουκρανία τον τίτλο του «υποψήφιου μέλους», μαζί με την Γεωργία

Αν βέβαια υπάρχει Ουκρανία την «επόμενη ημέρα» και πώς θα είναι αυτή η χώρα.

Και όλα αυτά την ώρα που τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν και καταλαμβάνουν μεγάλες περιοχές στα νότια και ανατολικά της Ουκρανίας (ανάμεσά τους και η χερσαία γέφυρα προς την Κριμαία).

Σημειώνεται πως το προσχέδιο συμπερασμάτων ζητά την υποστήριξη της «ανοικοδόμησης» στην Ουκρανία, ακόμη και με τη γνώση ότι η Ουκρανία δεν θα υπάρχει την επόμενη ημέρα και πιθανότατα το καθεστώς που θα διαδεχθεί τον Ζελένσκι να ακυρώσει στην πράξη την ένταξη.

Η αβεβαιότητα που υπάρχει όσον αφορά τη συνέχιση της ύπαρξης της Ουκρανίας ως κυρίαρχου έθνους δεν είναι το μόνο δύσκολο ερώτημα που θα παρακάμψουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ κατά τη διήμερη σύνοδο κορυφής.

Όπως επισημαίνει το Politico εΠροκειμένου η Ουκρανία και η Μολδαβία να εξασφαλίσουν την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε ότι οι χώρες πρέπει πρώτα να πληρούν μια σειρά προϋποθέσεων που σχετίζονται με τις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, η εισβολή και η κατοχή της Ρωσίας καθιστούν αδύνατο για την Ουκρανία να προβλέψει ποια θα είναι τα σύνορά της ή πόσους πολίτες θα έχει. Ο πόλεμος κάνει την προσπάθεια ένταξης της Ουκρανίας ακόμη πιο απρόβλεπτη από αυτή της Κύπρου, στην οποία επετράπη να ενταχθεί στην ΕΕ παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος της Μεγαλονήσου βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.