ΕΕ: Συμφωνία για αγορά 110.000 εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων

Τι δήλωσε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου

ΕΕ: Συμφωνία για αγορά 110.000 εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων

Τη συμφωνία της ΕΕ για αγορά εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων ανακοίνωσε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου προσερχόμενη στο Συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στο Λουξεμβούργο.

«Σήμερα θα υπογράψω συμφωνία για αγορά 110.000 εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων για να μπορούν να εφοδιαστούν τα κράτη-μέλη, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν στα τέλη Ιουνίου», σημείωσε η κ. Κυριακίδου κάνοντας λόγο για περίπου 900 κρούσματα στην ΕΕ και 1.400 παγκοσμίως μέχρι τώρα.

Επίσης, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών ενώ, όσον αφορά στην πανδημία του κορωνοϊού, επισήμανε ότι οι Ευρωπαίοι Υπουργοί θα εξετάσουν στο σημερινό συμβούλιο τις εκστρατείες «για τους ερχόμενους μήνες, το φθινόπωρο και το χειμώνα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπροσθέτως υπογράμμισε την ανάγκη διαβεβαίωσης ότι υπάρχουν τα απαραίτητα εμβόλια. Τέλος, η Επίτροπος Υγείας ανέφερε ότι χρειάζεται παγκόσμια στρατηγική για την υγεία έτσι ώστε να είναι δυνατή η από κοινού αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.