ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Επίτροπος Ενέργειας: «Σε απόσταση αναπνοής η συμφωνία στην ΕΕ για πλαφόν στο φυσικό αέριο»

«Πιστεύω πως τα 188 θα δώσουν τα σωστά σήματα στις αγορές», τόνισε ο Κώστας Σκρέκας

Επίτροπος Ενέργειας: «Σε απόσταση αναπνοής η συμφωνία στην ΕΕ για πλαφόν στο φυσικό αέριο»

Αισιόδοξη για την επίτευξη συμφωνίας στο ζήτημα της επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου δήλωσε η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον, προσερχόμενη στη σύνοδο των 27 υπουργών Ενέργειας των κρατών μελών.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η συμφωνία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Φυσικά απαιτεί ένα πολύ ισχυρό πνεύμα συμβιβασμού απ’ όλους», δήλωσε η επίτροπος Κάντρι Σίμσον.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Ενέργειας βρίσκονται υπό πίεση για να καταλήξουν σε συμφωνία, όσον αφορά στον καθορισμό ανώτατου ορίου στις τιμές χονδρικής στο φυσικό αέριο.

Παρά τις προσπάθειες, το αδιέξοδο δεν ήρθη ούτε την περασμένη εβδομάδα. Οι ηγέτες της ΕΕ έχουν ζητήσει να υπάρξει λύση έως σήμερα.

«Τα 188 θα δώσουν τα σωστά σήματα στις αγορές»

Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας τόνισε ότι το τελευταίο σχέδιο πρότασης για ευρωπαϊκό πλαφόν, που θα εφαρμοστεί εάν οι τιμές στην αγορά υπερβαίνουν τα 188 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τρεις ημέρες, θα ήταν ένας καλός συμβιβασμός.

«Οποιαδήποτε τιμή ανάμεσα στα 150 και τα 190/200 θα έχει αποτέλεσμα. Πιστεύω πως τα 188 θα δώσουν τα σωστά σήματα στις αγορές», δήλωσε ο κ. Σκρέκας πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ που έχει στόχο την επίτευξη συμφωνίας για το πλαφόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.