Επίτροπος ενέργειας της ΕΕ: «Η Ρωσία έχει επιλέξει την τακτική του εκβιασμού και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο»

Η προμήθειες από τη Ρωσία έχουν πέσει στο μισό

Επίτροπος ενέργειας της ΕΕ: «Η Ρωσία έχει επιλέξει την τακτική του εκβιασμού και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο»

Η Ρωσία έχει επιλέξει την τακτική του εκβιασμού και η ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε σενάριο, τόνισε η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον.

Η Κάντρι Σίμσον προσερχόμενη στο συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στο Λουξεμβούργο, σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι Υπουργοί θα συζητήσουν την ασφάλεια των προμηθειών καθώς ήδη υπάρχουν 12 κράτη-μέλη που έχουν επηρεαστεί από τις αποφάσεις της Ρωσίας για διακοπή.

Η προμήθειες από τη Ρωσία έχουν πέσει στο μισό

«Ξέρουμε ότι η κατάσταση είναι σοβαρή, η κρίση μπορεί να γίνει χειρότερη», υπογράμμισε η Επίτροπος. Επίσης η ίδια επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή οι προμήθειες από τη Ρωσία είναι στο μισό σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι και οι ροές μπορεί να μειωθούν ακόμη περισσότερο. Πρέπει να επιταχύνουμε την απάντησή μας στις ρωσικές ενέργειες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Κάντρι Σίμσον ανέφερε παράλληλα ότι μέχρι τον Ιούλιο θα είναι έτοιμη να παρουσιαστεί η πρόταση της Κομισιόν, ενώ έκανε λόγο και για την πλατφόρμα κοινής αγοράς φυσικού αερίου σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση για καλύτερες τιμές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.