Εύα Καϊλή: Παραμένει στη φυλακή για άλλους δύο μήνες – Προφυλακισμένος παραμένει και ο Μ.Ταραμπέλα

Η Ε.Καϊλή βρίσκεται στη φυλακή από τον Δεκέμβριο

Εύα Καϊλή: Παραμένει στη φυλακή για άλλους δύο μήνες – Προφυλακισμένος παραμένει και ο Μ.Ταραμπέλα

Απορρίφθηκε από το Εφετείο των Βρυξελών η έφεση που κατέθεσε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, στην απόφαση για παράταση δύο μηνών στην προφυλάκιση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή.

Η Καϊλή βρίσκεται στη φυλακή από τον Δεκέμβριο, όταν και συνελήφθη ως κατηγορούμενη για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate.

Η υπερασπιστική γραμμή της πρόταξε την ανάγκη να βρίσκεται μαζί με την κόρη της, αλλά και το γεγονός πως ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, έχει αποφυλακιστεί με βραχιολάκι πριν από λίγες ημέρες.

Οι δικαστές του Εφετείου ήταν σκληροί απέναντι στην Εύα Καϊλή με τον εισαγγελέα να φέρεται να απαντά στις αναφορές της για το παιδί ότι «ούτως ή άλλως είναι έξω πατέρας του». Κατά την ίδια πηγή ο Φραντσέσκο Τζόρτζι έχει συναντήσει ήδη μια φορά την κόρη του, η οποία συνεχίζει να μένει με τον παππού της αλλά μπορεί να επισκέπτεται τον πατέρα του.

Προφυλακισμένος παραμένει και ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, σύμφωνα με ανακοίνωση από την πλευρά του ίδιου.

«Μόλις μάθαμε ότι η δικαιοσύνη αποφάσισε να παραμείνει ο Mαρκ Ταραμπέλα υπό κράτηση. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να βγάλουμε έναν αθώο από τη φυλακή διότι, θυμηθείτε, ο Mαρκ Ταραμπέλα είναι αθώος, δεν έχει τίποτα να ντρέπεται και δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα ούτε δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η μέση διάρκεια της λεγόμενης προληπτικής κράτησης στο Βέλγιο είναι λίγο περισσότερο από 3 μήνες, αλλά 3 μήνες φυλάκιση για έναν αθώο είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερη από ό,τι για έναν ένοχο. Και το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση βασίζεται σε ιδιοτελείς κατηγορίες είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτό, αυτό είναι προφανές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τέλος, για να τον φέρουμε πιο κοντά στην οικογένειά του, παρά τον άδικο εγκλεισμό του, πετύχαμε να μεταφερθεί σύντομα σε μια φυλακή πιο κοντά στην οικογένειά του. Είναι καλά νέα» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.