G7: Η Γαλλία βλέπει βρετανικό ενδιαφέρον για μία ευρωπαϊκή πολιτική κοινότητα

Πλαίσιο συνεργασίας όλων των ευρωπαϊκών κρατών

G7: Η Γαλλία βλέπει βρετανικό ενδιαφέρον για μία ευρωπαϊκή πολιτική κοινότητα

Γαλλικές διπλωματικές πηγές, αναφερόμενες στο περιεχόμενο των διαβουλεύσεων που είχαν σήμερα – στο πλαίσιο του G7 στο Σλος Ελμάου της Βαυαρίας – ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπορις Τζονσον επιβεβαίωσαν ότι διαπιστώθηκε η αποφασιστικότητα των δυο χωρών να ενισχύσουν την Ουκρανία για να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της και την εδαφική της ακεραιότητα, καθώς επίσης και η ανάγκη συνεργασίας τους ενόψει της ανοικοδόμησής της χώρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης και στο σχέδιο για την δημιουργία μίας ευρωπαΐκής πολιτικής κοινότητας, η οποία θα μπορούσε βραχυπρόθεσμα να αποτελέσει, όπως είπε, το πλαίσιο συνεργασίας όλων των ευρωπαϊκών κρατών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η ενέργεια, η ασφάλεια και οι υποδομές. Ο Βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε το ενδιαφέρον του, ανέφεραν οι γαλλικές διπλωματικές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.