Γερμανία: Άνοδο του AfD καταγράφει νέα δημοσκόπηση

Στα «τάρταρα» η δημοτικότητα του υπουργού Οικονομίας

Γερμανία: Άνοδο του AfD καταγράφει νέα δημοσκόπηση

Την ενίσχυση του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), καταγράφει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) συγκεντρώνει 27,5% (-1 από την προηγούμενη δημοσκόπηση), οι Πράσινοι 19,5% (+0,5) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) περιορίζεται στο 18% (-0,5).

Ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος, οι Φιλελεύθεροι (FDP) ενισχύονται κατά 0,5 και φθάνουν στο 8%, με την AfD στο 15% (+1) και την Αριστερά σταθερά στο 5,5%.

Σε ό, τι αφορά στη δημοτικότητα των μελών της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος δέχεται έντονη κριτική για τους χειρισμούς του στα θέματα της έκτακτης εισφοράς φυσικού αερίου και της παράτασης της λειτουργίας των πυρηνικών σταθμών, πέφτει από την έκτη στην ένατη θέση, ενώ τον προσπερνούν ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο αρχηγός του CDU Φρίντριχ Μερτς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην κορυφή της κατάταξης, όπου βρισκόταν μέχρι τα μέσα του μήνα ο κ. Χάμπεκ, βρίσκεται η επίσης «πράσινη» υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, ακολουθούμενη από τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.