ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

H «αμαρτωλή» Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σκάνδαλα, σήψη και διαφθορά στις Βρυξέλλες

Οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι εισαγγελείς ερευνούν την Φον ντερ Λάιεν για ποινικά αδικήματα όπως διαφθορά και εύνοια συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων

H «αμαρτωλή» Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σκάνδαλα, σήψη και διαφθορά στις Βρυξέλλες

Με μια σκανδαλώδη διαδικασία επιλογής, η Φον ντερ Λάιεν διόρισε έναν «πιστό» της ευρωβουλευτή, τον Γερμανό Μάρκους Πίπερ, σε θέση ειδικού απεσταλμένου της Ε.Ε. για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Πίπερ, που προέρχεται από το κόμμα της Φον ντερ Λάιεν, το CDU, θα αμείβεται με μισθό 17.500 ευρώ τον μήνα. Συμπεριλαμβανομένων των έξτρα επιδομάτων, ο μηνιαίος του μισθός ανεβαίνει στα 20.000 ευρώ τον μήνα, ενώ η Φον ντερ Λάιεν του διασφάλισε ένα πλουσιοπάροχο «πακέτο», που δίνει τη δυνατότητα στον Πίπερ να βγει στη σύνταξη σε τέσσερα χρόνια, με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα δύο.

Το δημοσιονομικό κόστος της «τακτοποίησης» του φίλου της προέδρου θα φτάσει συνολικά το 1.440.000 ευρώ. Τόσα θα τσεπώσει από το υστέρημα των Ευρωπαίων φορολογουμένων ο Πίπερ βάσει του «συμβολαίου» αποδοχών του.

Το σκάνδαλο, που ήδη στις Βρυξέλλες βαφτίστηκε «Pieper-gate», προκάλεσε την γραπτή παρέμβαση ανώτατων πολιτικών της Ε.Ε., που κατηγορούν την ασύδοτη Ούρσουλα για ευνοιοκρατία και θέτουν ερωτήσεις «σχετικά με τη διαφάνεια της διαδικασίας και την επιρροή της προέδρου της Επιτροπής».

Η Ούρσουλα, την οποία ο Μητσοτάκης υποστηρίζει φανατικά, έχει συνδέσει το όνομά της με τη διαφθορά και τις μπίζνες με τα λεφτά των Ευρωπαίων φορολογουμένων.

Στηρίζει δικτατορικούς προέδρους, όπως ο Ερντογάν και αυτός του Αζερμπαϊτζάν.

Η πρώτη ένδειξη ότι η υποψηφιότητα της Φον ντερ Λάιεν για δεύτερη πενταετή θητεία σκοντάφτει σε σοβαρά προβλήματα είναι ότι την επιστολή υπογράφουν τέσσερις επίτροποι: ο Ζοζέπ Μπορέλ (αντιπρόεδρος της Κομισιόν), ο Πάολο Τζεντιλόνι (επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων), ο Τιερί Μπρετόν (επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά) κι ο Νίκολας Σμιντ (επίτροπος για τα Εργασιακά).

Και οι τέσσερις προέρχονται από κόμματα που δεν είναι μέλη του ΕΛΚ. Για να επαναδιοριστεί πρόεδρος μετά τις ευρωεκλογές η Φον ντερ Λάιεν θα χρειαστεί σχεδόν σίγουρα έγκριση από την ομάδα του Μπορέλ, τους σοσιαλιστές και την ομάδα του Μπρετόν, τους φιλελευθέρους, ώστε να λάβει την πλειοψηφία.

Οι επίτροποι ζητάνε να μάθουν τι βαθμολογία συγκέντρωσε ο εκλεκτός της Ούρσουλα στις εσωτερικές και εξωτερικές αξιολογήσεις, σημειώνοντας ότι δύο υποψήφιες από λιγότερο ισχυρές χώρες, η Τσέχα ευρωβουλευτής Ντλαμπάγιοβα και η Σουηδέζα Στέλινγκερ, «σημείωσαν και οι δύο υψηλότερες βαθμολογίες από τον Πίπερ στις αξιολογήσεις κατά τουλάχιστον 30%».

Ακόμη, αναφέρουν στην επιστολή πως «θεωρούμε σκόπιμο το Σώμα των ευρωβουλευτών να συζητήσει συλλογικά την απάντηση», πράγμα που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει στο πλαίσιο της μίνι Ολομέλειας στις Βρυξέλλες στις 10-11 Απριλίου, όπου μπορεί να απαιτηθεί η ανάκληση του διορισμού του Πίπερ, ντροπιαστική εξέλιξη για τη Φον ντερ Λάιεν.Το Pieper-gate δεν είναι το μοναδικό σκάνδαλο που ταυτίζει τη Φον ντερ Λάιεν με τη διαφθορά.

Η έρευνα για τα μυστικά ντιλ της Ούρσουλα με τον ισχυρό άνδρα της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά, πέρασε από τις βελγικές Αρχές στα χέρια της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO).

Πρόκειται για το κολοσσιαίο συμβόλαιο, αξίας 20 δισ. ευρώ, που η πρόεδρος της Κομισιόν διαπραγματεύτηκε κρυφά με τον Μπουρλά, μέσω μυστικών τηλεφωνημάτων και SMS.Οταν της ζητήθηκε να αποκαλύψει το περιεχόμενο των SMS, η ενοχική απάντησή της ήταν ότι αυτά «χάθηκαν».

Πέρυσι αποκαλύφθηκε ότι το ιδιωτικό ντιλ της Ούρσουλα οδήγησε σε αχρείαστες, άρα και άχρηστες, δόσεις αξίας τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ. Η

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

συνολική χρέωση όλων των δόσεων ήταν με τιμές κατά τουλάχιστον 25% ακριβότερες. Τα λεφτά που σπατάλησε η Φον ντερ Λάιεν τα στερούνται οι Ευρωπαίοι πολίτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.