ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Η Κροατία γίνεται το 20ο μέλος της ευρωζώνης

Από την 1η Ιανουαρίου 2023

Η Κροατία γίνεται το 20ο μέλος της ευρωζώνης

Η Κροατία θα γίνει το 20ό μέλος της ευρωζώνης, καθώς το Kοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε την Παρασκευή νομοσχέδιο για την εισαγωγή του κοινού νομίσματος από την 1η Ιανουαρίου 2023.

Ο νόμος με τον οποίο το ευρώ θα αντικαταστήσει το κροατικό κούνα πέρασε με 117 ψήφους υπέρ, 13 κατά και μία αποχή, επί συνόλου 151 μελών.

Οι τροπολογίες που είχαν υποβάλει τα δεξιά κόμματα, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι η σωστή στιγμή για την υιοθέτηση του ευρώ επειδή θα αυξήσει τη φτώχεια και τον πληθωρισμό, απορρίφθηκαν.

Με βάση τον νέο νόμο, οι τιμές θα εμφανίζονται και στα δύο νομίσματα από τον Σεπτέμβριο. Το ευρώ και το κούνα θα χρησιμοποιούνται παράλληλα από τον επόμενο χρόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση επισημαίνει ότι με την εισαγωγή του ευρώ θα μειωθούν τα επιτόκια, θα βελτιωθεί η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας και θα ανοίξει ο δρόμος για περισσότερες επενδύσεις. Η βασική πρόκληση για την κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα είναι να συγκρατηθούν ο πληθωρισμός και οι δημοσιονομικές δαπάνες ώστε να πληροί η χώρα τα μακροοικονομικά κριτήρια της ευρωζώνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.