Οι αρχηγοί των πολιτικών ομάδων το Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισαν ομόφωνα ότι θα πρέπει να αφαιρεθούν από την Εύα Καϊλή οι ρόλοι της ως αντιπρόεδρος, καθώς αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις για μετρητά και δώρα από το Κατάρ.

Η πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα είπε στην αίθουσα στις Τρίτη που η ολομέλεια της Ευρωβουλής θα ψηφίσει αργότερα την Τρίτη και θα πάψει να είναι μία από τους 14 αντιπροέδρους της συνέλευσης εάν υπάρχει πλειοψηφία δύο τρίτων για τη λήξη της θητείας της.

">

Την Τετάρτη κρίνεται η προφυλάκιση της Καϊλή – Άνοιξε το «Κουτί της Πανδώρας» στις Βρυξέλλες

Διάχυτη είναι πλέον στους διαδρόμους του Στρασβούργου και των Βρυξελλών η αίσθηση ότι η υπόθεση του Κατάρ («Κατάρ-gate»), με την εμπλοκή της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή και πρώην -από χθες- Αντιπροέδρου του ΕΚ, Εύας Καϊλή άνοιξε το «Κουτί της Πανδώρας», δημιουργώντας ισχυρούς τριγμούς στο ευρωπαϊκό εποικοδόμημα.

Με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή να βρίσκεται στον πυρήνα αυτού του πολιτικού θρίλερ, το πρώτο προδικαστικό σκέλος της υπόθεσης θα κριθεί την Τετάρτη. Τότε, ο δικαστής θα αποφασίσει αν θα προφυλακιστεί ή όχι η Εύα Καϊλή έως ότου ξεκινήσει η δίκη. Υπενθυμίζεται, ότι το βελγικό δίκαιο έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις από το ελληνικό, μια τέτοια σημαντική είναι το καθεστώς της προφυλάκισης.