M.Δημητρακόπουλος: «Η Εύα Καϊλή επιστρέφει στο Ευρωκοινοβούλιο και στα καθήκοντά της»

«Θα αργήσει πολύ το δικαστήριο ενώ μπορεί να λήξει η διαδικασία χωρίς να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο»

M.Δημητρακόπουλος: «Η Εύα Καϊλή επιστρέφει στο Ευρωκοινοβούλιο και στα καθήκοντά της»

Η Εύα Καϊλή είναι από χθες ελεύθερη από τον κατ’ οίκον περιορισμό και χωρίς «βραχιολάκι», με τον όρο να μην ταξιδέψει εκτός Βελγίου.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «θα πάει την επόμενη εβδομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο και θα αρχίσει να ασκεί τα καθήκοντα της», όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Παράλληλα, θα καταθέσει αίτημα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για να ερευνηθεί εάν υπήρξε παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας από την πλευρά των ανακριτικών αρχών.

«Αν κρίνει το ευρωκοινοβούλιο ότι παραβιάστηκε η ασυλία της ευρωβουλευτού, τότε όλες οι πράξεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής ακυρώνονται», συμπλήρωσε.

«Θα αργήσει πολύ το δικαστήριο ενώ μπορεί να λήξει η διαδικασία χωρίς να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο – αν τελικά τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν δεν είναι αρκετά για δίκη» είπε ακόμα ο κος Δημητρακόπουλος.

Επανέλαβε ότι δεν βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα στα χρήματα, δεν ήταν δικά της και ότι η Εύα Καϊλή θα αθωωθεί.

«Εγκέφαλος αυτής της «αθλιότητας» ήταν ο Αντόνιο Παντσέρι, από τον οποίο προέρχεται το 95% των χρημάτων στην επίμαχη βαλίτσα», δήλωσε ο συνήγορος της Ελληνίδας ευρωβουλευτού.

Τέλος, ο κ. Δημητρακόπουλος επανέλαβε ότι οι σχέσεις της Καϊλή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη ήταν πάντοτε πολύ άσχημες, τόσο σε προσωπικό όσο και πολιτικό επίπεδο.

Οι περιοριστικοί όροι για να βγάλει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι η Εύα Καϊλή

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τη διαταγή της 25ης Μαΐου του δικαστή Μισέλ Κλεζ, οι όροι για την απελευθέρωση της Εύας Καϊλή –η οποία κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος– είναι οι εξής:

  • να επιστραφεί ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την ηλεκτρονική επιτήρηση
  • να διαμένει στην κατοικία της και να μην τροποποιεί την κατοικία χωρίς προηγουμένως να ειδοποιήσει τον ανακριτή
  • να μην εγκαταλείψει την εθνική επικράτεια του Βελγίου χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του ανακριτή
  • να μην έρθει σε επαφή με κανένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στον φάκελο υπό έρευνα, μεταξύ άλλων μέσω του Τύπου
  • να απαντά σε όλες τις κλήσεις των αστυνομικών ή δικαστικών αρχών, συμπεριλαμβανομένων των κλήσεων που αποστέλλονται από εμπειρογνώμονες που έχουν ορίσει
  • να είναι στη διάθεση για παρακολούθηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας.-
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.