Μάριο Ντράγκι: «Μυστικός δείπνος» στη βίλα Σ.Μπερλουσκόνι που έβαλε την Ιταλία σε τροχιά πρόωρων εκλογών

Μερικοί από τους πιο ισχυρούς πολιτικούς της Ιταλίας σχεδίασαν πώς θα ανατρέψουν την κυβέρνηση του Μ.Ντράγκι

Μάριο Ντράγκι: «Μυστικός δείπνος» στη βίλα Σ.Μπερλουσκόνι που έβαλε την Ιταλία σε τροχιά πρόωρων εκλογών

Όπως αποκαλύπτει το Politico, οικοδεσπότης στη Villa Grande την Τρίτη 19 Ιουλίου ήταν ο ηγέτης του Φόρτσα Ιτάλια και πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Δίπλα του κάθισε ο Ματέο Σαλβίνι της ακροδεξιάς Λέγκας, ενώ στη συζήτηση συμμετείχε, έστω και από τηλεφώνου, η Τζόρτζια Μελόνι, η ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» που αυτή τη στιγμή σαρώνει στις δημοσκοπήσεις. Στο τραπέζι κάθισαν και στενοί συνεργάτες του Σ.Μπερλουσκόνι και του Μ.Σαλβίνι.

Σύμφωνα πάντα με το Politico, σκοπός του Σ.Μπερλουσκόνι, ήταν να συζητηθεί η «πολύ ανησυχητική και ανεξήγητη συμπεριφορά του κινήματος των Πέντε Αστέρων». Ωστόσο, γρήγορα το θέμα της συζήτησης άλλαξε και έγινε το πώς θα πέσει ο συνασπισμός του Μάριο Ντράγκι ώστε να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Μολονότι ο Μ.Σαλβίνι ήταν ο πιο πιεστικός, ο Σ.Μπερλουσκόνι είχε και αυτός την ίδια άποψη. Για τον λόγο αυτό, συζητήθηκε ένα πρόγραμμα 20 σημείων που «περιελάμβανε σχέδια για τη φορολογική μεταρρύθμιση, τη Δικαιοσύνη και τις συντάξεις. Αυτή η συνάντηση ήταν το πρώτο βήμα της προεκλογικής εκστρατείας» είπε άνθρωπος που ήταν παρών στο γεύμα. Συζήτησαν επίσης για την ανάγκη αναθεώρησης των πληρωμών πρόνοιας, της αντιμετώπισης της παράτυπης μετανάστευσης, της φορολογικής αμνηστίας και των επενδύσεων στην πυρηνική ενέργεια.

Επιπλέον, οι δεξιοί ηγέτες ήταν ενοχλημένοι που ο Μάριο Ντράγκι είχε επιλέξει να συναντήσει τον ηγέτη του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα, εκείνο το πρωί, ενώ τους ίδιους τους σνόμπαρε.

Μετά από έξι ώρες, ο Σ.Μπερλουσκόνι αποφάσισε να τηλεφωνήσει ο ίδιος στον πρωθυπουργό. Τα αιτήματα ήταν σαφή: ριζική αλλαγή στην κατεύθυνση της κυβέρνησης και καμία συμμετοχή σε αυτή του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λίγο αργότερα ίδιος ο Μ.Σαλβίνι και ο συνεργάτης του Σ.Μπερλουσκόνι, Αντόνιο Ταγιάνι, επισκέφθηκαν τον Ντράγκι στο σπίτι του για να επαναλάβουν αυτοπροσώπως τα συγκεκριμένα αιτήματα. Η συνάντηση δεν πήγε καλά. Οι δύο άνδρες επέστρεψαν στην Villa Grande όπου οι συνομιλίες συνεχίστηκαν μέχρι αργά τη νύχτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.