ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μετά τη La Repubblica και οι Βέλγοι «εμπλέκουν» τον Μαργαρίτη Σχοινά με το σκάνδαλο του Κατάρ

Δημοσίευμα «φωτιά» βελγικής εφημερίδας

Μετά τη La Repubblica και οι Βέλγοι «εμπλέκουν» τον Μαργαρίτη Σχοινά με το σκάνδαλο του Κατάρ

Μεταδίδοντας τις τελευταίες εξελίξεις με την ανακοίνωση της σύλληψης της Εύας Καϊλή, η βελγική L’ Echo κάνει ευθεία αναφορά στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς παραλληλίζει την δράση του αλλά και τις επισκέψεις του στο Κατάρ με αυτές τις συλληφθείσας πλέον έτερης Ελληνίδας αντιπροέδρου.

Το δημοσίευμα αυτό έρχεται σε συνέχεια του ιταλικού σφυροκοπήματος κατά του Μαργαρίτη Σχοινά: Η La Repubblica βάζει στο κάδρο του Κατάρ τον Μαργαρίτη Σχοινά!

Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο του ρεπορτάζ της βελγικής εφημερίδας, είναι ότι η έρευνα μόλις έχει ξεκινήσει, πρόκειται να διευρυνθεί και γίνεται λόγος για οργανωμένο κύκλωμα που λειτουργούσε εντός του κοινοβουλίου για να προωθήσει τα συμφέροντα του Κατάρ.

Φαίνεται ότι ο κλοιός θα σφίξει για πολλούς, καθώς στο εκτενές αφιέρωμα καθίσταται ξεκάθαρος ο ρόλος της Εύας Καϊλή ως μεταφορέας χρημάτων για λογαριασμό του Κατάρ σε άλλους «συναδέλφους» της.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα του δημοσιεύματος:

Το «Ενεργό λόμπι» για την απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης βίζας για το Κατάρ Βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών.

Η Marie Arena, πρόεδρος της υποεπιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφού διαδέχθηκε κυρίως τον Antonio Panzeri, που τώρα κρατείται, είχε πιο μετρημένες τοποθετήσεις, αλλά ήταν αυτή που είχε καλέσει να μιλήσει στο βήμα τον υπουργό Εργασίας Ali bin Samikh Al Marri. Χαιρέτισε μάλιστα την “πρόοδο” του Κατάρ: “Υπήρξαν παραβιάσεις, θάνατοι και χρειάζονται αποζημιώσεις. Πρέπει να συνεργαστούμε με το Κατάρ ώστε να δοθούν αυτές οι αποζημίωση”. Την 1η Δεκεμβρίου, η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) ενέκρινε επίσης έναν κανονισμό που χορηγεί στο Κατάρ το τέλος της υποχρέωσης θεώρησης εισόδου κατά την άφιξη σε ευρωπαϊκό έδαφος, μια διάταξη που περίμεναν από καιρό οι κυβερνώντες δικτάτορες του Κατάρ.

Το δημοσίευμα παραθέτει το επίμαχο tweet του Μαργαρίτη Σχοινά ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό του Κατάρ που φέρεται να είναι κεντρικό πρόσωπο στον χρηματισμό ευρωπαίων πολιτικών.

Η εφημερίδα γράφει αναφερόμενη στον Μαργαρίτη Σχοινά:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προτείνει στο Κοινοβούλιο να εγκρίνει αυτήν την εξαίρεση βίζας τον περασμένο Απρίλιο. Πίσω από αυτή την πρόταση βρισκόταν ο Ευρωπαίος επίτροπος για τα «μεταναστευτικά θέματα» και την «προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής», ο Έλληνας Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο τελευταίος είχε συναντήσει και τον «διάσημο» υπουργό Εργασίας Ali bin Samikh Al Marri στις 20 Νοεμβρίου, μια ημέρα πριν από την έντονη συζήτηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πλέον, αναμένουμε την συνέχιση της έρευνας για να μάθουμε ποια θα είναι τα υπόλοιπα πρόσωπα που εμπλέκονται στην σοβαρότατη αυτή υπόθεση που ήδη χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει συμβεί στο ευρωκοινοβούλιο…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.