ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για αγρότες: «Η κλιματική κρίση και ο Πούτιν φταίνε για τα προβλήματά τους»

Πρώτη ήττα για την «Πράσινη Συμφωνία» της ΕΕ: Πήραν πίσω την μείωση χρήσης ορισμένων φυτοφαρμάκων

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για αγρότες:  «Η κλιματική κρίση και ο Πούτιν φταίνε για τα προβλήματά τους»

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν βρήκε τους ενόχους για τις κινητοποιήσεις των αγροτών που  εξαπλώνονται σε όλη την Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα:

Αυτοί είναι ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν και η κλιματική…  κρίση!

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε την Τρίτη την απόσυρση ενός επίμαχου νόμου που αποσκοπούσε στη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, σηματοδοτώντας την πρώτη ήττα της Πράσινης Συμφωνίας.

«Η Επιτροπή πρότεινε το SUR, με τον στόχο να μειώσει τους κινδύνους των χημικών φυτοπροστατευτικών προϊόντων», είπε η φον ντερ Λάιεν την Τρίτη, μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Αλλά η πρόταση SUR έχει γίνει σύμβολο πόλωσης. Απορρίφθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεν υπάρχει πλέον πρόοδος ούτε στο Συμβούλιο. Γι’ αυτό θα προτείνω στο Σώμα να αποσύρει αυτήν την πρόταση.»

Η απόφαση της  φον ντερ Λάιεν  έρχεται εν μέσω μιας αυξανόμενης αντίδρασης της δεξιάς ενάντια στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και εκτεταμένων διαμαρτυριών εξαγριωμένων αγροτών, οι οποίοι, μεταξύ άλλων παραπόνων, διαμαρτυρήθηκαν για το βάρος που δημιουργείται από την περιβαλλοντική ρύθμιση.

Το κίνημα της αμφισβήτησης έφτασε στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ, δημιουργώντας σκηνές χάους και καταστροφής.

Η Von der Leyen, μαζί με τους πρωθυπουργούς του Βελγίου και της Ολλανδίας, παρευρέθηκαν σε μια συνάντηση με εκπροσώπους του αγροτικού τομέα αμέσως μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της το πρωί της Τρίτης, η επικεφαλής της Κομισιόν μίλησε εκτενώς για τους αγρότες, λέγοντας ότι «αξίζουν να ακουστούν» καθώς αντιμετωπίζουν τις καταστροφές της κλιματικής αλλαγής, την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την κρίση κόστους ζωής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.