Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Η ΕΕ αδημονεί να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση της Βρετανίας»

Ο κ. Σούνακ διαβεβαίωσε από την πλευρά του τη Γερμανίδα πρόεδρο της Κομισιόν ότι η πρόθεσή του είναι να εξευρεθεί «λύση μέσω διαπραγματεύσεων»

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Η ΕΕ αδημονεί να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση της Βρετανίας»

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έκανε γνωστό χθες Τετάρτη ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ και ότι οι Βρυξέλλες αδημονούν να συνεργαστούν με το Λονδίνο για θέματα όπως η ένοπλη σύρραξη της Ρωσίας με την Ουκρανία και η κλιματική αλλαγή.

Η ΕΕ εργάζεται για να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις δυνάμει του Πρωτοκόλλου για την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία, που θα προσφέρουν «σταθερότητα και προβλεψιμότητα», πρόσθεσε ακόμη η κυρία φον ντερ Λάιεν μέσω Twitter.

Ο κ. Σούνακ διαβεβαίωσε από την πλευρά του τη Γερμανίδα πρόεδρο της Κομισιόν ότι η πρόθεσή του είναι να εξευρεθεί «λύση μέσω διαπραγματεύσεων» για τα τρέχοντα προβλήματα γύρω από το Πρωτόκολλο για τη Βόρεια Ιρλανδία, ανέφεραν οι υπηρεσίες του στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν για τη συνδιάλεξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος Φον ντερ Λάιεν ανυπομονούν να συναντηθούν διά ζώσης σύντομα», προστίθεται στο δελτίο Τύπου, χωρίς να δίνεται καμία λεπτομέρεια για το πότε ή το πού θα γίνει η συνάντησή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.