ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Π.Τζεντιλόνι: «Θα στηρίξουμε την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις καταστροφές»

Καλά νέα για την ΕΕ και τη ζώνη του ευρώ, χαρακτήρισε ο Πάολο Τζεντιλόνι την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα

Π.Τζεντιλόνι: «Θα στηρίξουμε την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις καταστροφές»

Ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, μία ημέρα πριν τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα στηρίξει την Ελλάδα, μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης αλλά και άλλων εργαλείων, για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τις ενδιάμεσες εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν, σύμφωνα με τις οποίες η ανάπτυξη σε ΕΕ και Ευρωζώνη θα είναι πιο υποτονική, ο Επίτροπος Τζεντιλόνι δήλωσε ότι για την αντιμετώπιση των καταστροφών που έπληξαν την Ελλάδα υπάρχει το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ, αλλά και άλλα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει η χώρα μας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μέσα σε τρεις μήνες, οι χώρες που επλήγησαν από φυσική καταστροφή μπορούν για να μας δώσουν το κόστος της ζημιάς που υπολογίζουν. Και είμαι βέβαιος ότι η Επιτροπή θα προσπαθήσει να υποστηρίξει μέσω αυτού, αλλά όχι μόνο μέσω αυτού, την ελληνική προσπάθεια να αντιμετωπίσει αυτή τη νέα κρίση, επειδή είχε τις πυρκαγιές πριν από λίγους μήνες και τις πλημμύρες τώρα, και αυτό δυστυχώς είναι μαρτυρία ακραίων καιρικών συνθηκών».

Ο Επίτροπος Οικονομίας τόνισε μάλιστα ότι η κλιματική κρίση μπορεί να θεωρηθεί ως μακροοικονομικός δυνητικός κίνδυνος για την ευρωπαϊκή οικονομία, κάτι που θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα ο Επίτροπος Τζεντιλόνι δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το γεγονός ότι η Ελλάδα επέστρεψε στην επενδυτική βαθμίδα σε αυτήν την πρώτη δήλωση ενός πιστωτικού οργανισμού είναι καλά νέα, φυσικά, για την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη ζώνη του ευρώ, και ειδικά για την Ελλάδα, και νομίζω ότι αυτά τα καλά νέα είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα συγκλονίστηκε από ορισμένες φυσικές καταστροφές και το γεγονός αυτό, από μακροοικονομική και οικονομική άποψη, νομίζω ότι είναι πολύ καλό για τη χώρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.