Ραγδαίες εξελίξεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών: Το Ευρωκοινοβούλιο πιέζει Κ.Μητσοτάκη – Καλεί τον Θ.Κουκάκη

«Στενεύει» ο κλοιός για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ραγδαίες εξελίξεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών: Το Ευρωκοινοβούλιο πιέζει Κ.Μητσοτάκη – Καλεί τον Θ.Κουκάκη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ευρώπη για το σκάνδαλο των υποκλοπών στη χώρα μας, την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδυνατεί να βρει πειστικό αφήγημα και κάνει καθυστερήσεις επιλέγοντας να φέρει το θέμα στη Βουλή στις 22 Αυγούστου.

Η επικεφαλής της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, ζήτησε να συζητηθεί η υπόθεση που έχει εκθέσει την Ελλάδα διεθνώς στην πρώτη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, καλώντας μάλιστα σε ακρόαση τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα και με όσα αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ανάρτησή του στο Twitter, η επικεφαλής της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, Ιρτάτχε Γκαρθία Πέρεθ, ζήτησε να συζητηθεί η υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων στην πρώτη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Επιπλέον, η αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ερευνά τις παρακολουθήσεις μέσω του Predator, κάλεσε σε ακρόαση στις 30 Αυγούστου τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, του οποίου το κινητό παγιδεύτηκε με το κακόβουλο λογισμικό, ενώ έχει αποδειχθεί ότι έχει πέσει θύμα παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

Της παρέμβασης του Ευρωκοινοβουλίου είχε προηγηθεί ανάλογη παρέμβαση της Ολλανδής ευρωβουλευτού, Σόφι ιντ’ Φελτ, του Renew Europe (Democraten 66) Σόφι ιν’τ Βελντ, με την τελευταία να απευθύνει «καυτά» ερωτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, αναφορικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ο Θανάσης Κουκάκης μετέβη στον Άρειο Πάγο προκειμένου να μεταβιβάσει και επισήμως τις καταγγελίες του περί παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του από την ΕΥΠ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.