ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σκάνδαλο Κατάρ: Επέστρεψε στα καθήκοντά του ο Μαρκ Ταραμπέλα στο Ευρωκοινοβούλιο

Ο ευρωβουλευτής παρευρέθηκε σε συνεδρίαση της επιτροπής αλιείας

Σκάνδαλο Κατάρ: Επέστρεψε στα καθήκοντά του ο Μαρκ Ταραμπέλα στο Ευρωκοινοβούλιο

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρουσιάστηκε ο Μαρκ Ταραμπέλα, τρεις μήνες μετά τη σύλληψή του από τη βελγική αστυνομία στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για το σκάνδαλο διαφθοράς, γνωστό ως Σκάνδαλο Κατάρ.

Σύμφωνα με δημοσίευση του Politico, ο Ταραμπέλα παρακολούθησε το πρωί της Τετάρτης 24/5 μια συνεδρίαση της επιτροπής αλιείας, ενώ εθεάθη να παίρνει τον καφέ του στον τρίτο όροφο του Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα είχε αφεθεί ελεύθερος υπό όρους από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου. Έτσι, έκτοτε δεν χρειάζεται να φορά ηλεκτρονικό βραχιόλι και μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Οι άλλοι δύο ευρωβουλευτές που εμπλέκονται στην υπόθεση, η Εύα Καϊλή και ο Ιταλός Αντρέα Κοζολίνο, δεν μπορούν ακόμη να επιστρέψουν στην εργασία τους, καθώς εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σημειώνεται, ότι ο Ταραμπέλα κατηγορείται για διαφθορά, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αλλά δήλωσε σοκαρισμένος και αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αυτούς, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα αυτόν τον μήνα, υπογραμμίζοντας την αθωότητά του.

Ο Βέλγος σοσιαλιστής πολιτικός αποφάσισε να μην είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2024, όμως σκοπεύει να ασκήσει τα καθήκοντά του για τον τελευταίο χρόνο της θητείας του.

Ο Ταραμπέλα συμμετείχε την Τετάρτη σε ψηφοφορία για τον Κανονισμό για την Αποκατάσταση της Φύσης και μίλησε για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της αλιείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.