ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τ.Μελόνι: «Θα ξεκινήσουμε να βάζουμε πρώτα τα εθνικά συμφέροντα των Ιταλών»

«Να υπάρξει αυτονομία στα τρόφιμα»

Τ.Μελόνι: «Θα ξεκινήσουμε να βάζουμε πρώτα τα εθνικά συμφέροντα των Ιταλών»

Η Ιταλία πρέπει να ξαναρχίσει να υπερασπίζεται το εθνικό της συμφέρον, τόνισε σήμερα η Τζόρτζια Μελόνι, σε ομιλία της στη γεωργική ένωση Coldirett.

Η Τζόρτζια Μελόνι, πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας που αναμένεται να ηγηθεί της επόμενης ιταλικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι η Ρώμη θα αρχίσει να δίνει προτεραιότητα στα εθνικά συμφέροντα, στην πρώτη της ομιλία μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» της Μελόνι ηγείται ενός δεξιού συνασπισμού που έλαβε το 44% των ψήφων. Στην προεκλογική εκστρατεία, προειδοποίησε ότι «οι καλές εποχές έχουν τελειώσει» για την Ευρώπη.

Στην ομιλία της το Σάββατο στο Μιλάνο, η Μελόνι αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση και στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων υπουργών Ενέργειας την Παρασκευή.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι χρειάζεται «ένας κυριαρχισμός του τομέα των τροφίμων» για να επιτευχθεί η αυτονομία της Ιταλίας στην κρίσιμη αυτή παραγωγική κατηγορία.

«Πιθανώς πολλοί από αυτούς που διαβάζουν τις σημερινές εφημερίδες θα έχουν καταλάβει ότι όταν είπαμε ότι στην Ευρώπη ξεκινάς από τα εθνικά συμφέροντα για να καταλήξεις σε μια κοινή λύση, δεν το είπαμε επειδή ήμασταν λαϊκιστές αλλά επειδή ήμασταν διαυγείς», είπε η Μελόνι.

«Η στάση της Ιταλίας πρέπει να επιστρέψει στην υπεράσπιση των εθνικών της συμφερόντων», είπε. Αυτό «είναι κάτι που θα αλλάξει τους επόμενους μήνες», πρόσθεσε η Μελόνι.

«Αυτό δεν σημαίνει αρνητική στάση απέναντι στην Ευρώπη αλλά θετική στάση απέναντι στους εαυτούς μας», είπε η Μελόνι. «Πρέπει να ξεκινήσουμε από τα εθνικά συμφέροντα, γιατί το κάνουν άλλοι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός Eni δήλωσε το Σάββατο ότι η ρωσική Gazprom δεν θα στείλει κανένα από τα αέρια που ζητήθηκαν για παράδοση το Σάββατο. «Η Gazprom ενημέρωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις ποσότητες φυσικού αερίου που ζητήθηκαν για σήμερα, δηλώνοντας ότι δεν είναι δυνατή η προμήθεια φυσικού αερίου μέσω της Αυστρίας», ανέφερε η ENI σε δήλωση στον ιστότοπό της. «Ως εκ τούτου, οι σημερινές προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Eni μέσω του σημείου εισόδου tarvisio θα είναι στο μηδέν», ανέφερε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.