ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Τα επόμενα βήματα στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη – Η διαδικασία για την άρση της ασυλίας του

Ο Γεωργούλης αναμένεται να πάει στις Βρυξέλλες τις επόμενες ημέρες

Τα επόμενα βήματα στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη – Η διαδικασία για την άρση της ασυλίας του

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας εξακολουθεί να βρίσκεται η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, μετά την καταγγελία εις βάρος του για βιασμό και σωματική βλάβη.

Σε σχέση με την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, η οποία (η άρση) θα δρομολογήσει και τις εξελίξεις, μίλησε στο Mega η δικηγόρος Σοφία Κατσούλα.

H δικηγόρος εξήγησε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να προχωρήσει η Ευρωβουλή στην άρση της βουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

Όπως υπογράμμισε η δικηγόρος, πρώτα οι Αρχές πρέπει να απευθυνθούν στο Ευρωκοινοβούλιο, να στείλουν τα διαδικαστικά έγγραφα και στη συνέχεια η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής να εισηγηθεί για την άρση της ασυλίας στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής.

«Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι είναι κάποια διαδικαστικά που πρέπει να γίνονται, ώστε να απολογηθεί ορθώς ο ύποπτος. Πρέπει να μαζευτούν κάποια στοιχεία, όπως γνωματεύσεις γιατρών και άρσεις απορρήτου. Τα στοιχεία αυτά πρέπει να αντικρυστούν και να ελεγχθούν, το οποίο απαιτεί χρόνο», είπε η κα Κατσούλα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της δικηγόρου, εικάζεται πως εφόσον έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την άρση της ασυλίας θα γίνει σύντομα αυτή η ενέργεια.

Πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ασυλίας του

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ , έχουν υπάρξει δύο επιστολές του Αλέξη Γεωργούλη με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, μέσω των επίσημων διαύλων, για διαδικαστικά θέματα που αφορούν το τι μέλλει γενέσθαι στην υπόθεση και όχι για επίσπευση της διαδικασίας.

Στην περίπτωση που ένας ευρωβουλευτής ζητούσε επίσπευση των διαδικασίων, σε ανάλογη υπόθεση, δεν θα ήταν ο ίδιος αλλά ούτε και η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου που θα το αποφάσιζε. Αυτή τη στιγμή, το ζήτημα βρίσκεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων και αυτή πρόκειται να αποφασίσει πότε θα οριστεί ο εισηγητής, πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία. Σημέρα, συνεδριάζει η εν λόγω επιτροπή, ωστόσο το ζήτημα του Αλέξη Γεωργούλη δεν βρίσκεται στην αντζέντα των θεμάτων συζήτησης.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ο εισηγητής να οριστεί στις 8 Μαΐου και η πρώτη συζήτηση, εφόσον προχωρήσουν όλα με βάση τον παρόντα προγραμματισμό, να ξεκινήσει στις 30 Μαΐου. Εάν υπάρξει κάποιο κενό και θεωρήσουν ότι μπορεί να γίνει νωρίτερα, ίσως ο εισηγητής να οριστεί νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία, αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ.

Το Qatargate ήταν μία διαφορετική περίπτωση, καθώς αφορούσε σε διαφθορά μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πολλούς εμπλεκόμενους, γι’ αυτό ίσως «έτρεξε» η υπόθεση λίγο πιο γρήγορα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μία παραμέτρος που χρειάζεται να προσμετρηθεί, αποτελεί το γεγονός ότι πιθανό είναι να μη χρειαστεί μόνο μία συζήτηση αλλά παραπάνω και η υπόθεση να φτάσει μέχρι τον Ιούνιο ή και το Ιούλιο, που κλείνει η επιτροπή νομικών υποθέσεων. Επίσης, υπάρχει η πιθανότητα σε μία συνεδρίαση να πάρει το λόγο ο κ. Γεωργούλης κεκλεισμένων των θυρών ή μπορεί να είναι δημόσια η τοποθέτησή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.