ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Ταυτότητα και Δημοκρατία: Αποβολή του AfD από την ευρωομάδα

Με τη σύμφωνη γνώμη του κόμματος της Μ.Λεπέν

Ταυτότητα και Δημοκρατία: Αποβολή του AfD από την ευρωομάδα

Η απόφαση να αποβληθεί το γερμανικό δεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) από την ευρωομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία» (ID) λήφθηκε μετά από αμφιλεγόμενες δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή Μαξιμίλιαν Κραχ.

Η δήλωσή του ότι «δεν ήταν όλοι οι άνθρωποι των SS εγκληματίες» αποτέλεσε την αφορμή για την απόφαση αυτή, η οποία προήλθε μετά από διαδοχικές αντιπαραθέσεις και κριτική για τη ριζοσπαστική στάση του κόμματος.

Δηλώσεις που προκάλεσαν την αντίδραση

Η ευρωομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία», που φιλοξενεί δεξιά κόμματα από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, αποφάσισε την αποβολή του AfD μετά από ψηφοφορία.

Οι δηλώσεις του Κραχ στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, ιδιαίτερα από το γαλλικό κόμμα «Εθνικός Συναγερμός» (RN) της Μαρίν Λεπέν, που δήλωσε ότι δεν θα συνεργαστεί πλέον με το AfD.

Η αποβολή του AfD αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την ευρωομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία», καθώς το AfD είχε σημαντική δημοσκοπική δύναμη στη Γερμανία και αναμενόταν να εκλέξει 16 ευρωβουλευτές στις επερχόμενες εκλογές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρά την αποβολή, το κόμμα συνεχίζει να έχει ισχυρή παρουσία στη γερμανική πολιτική σκηνή, αν και αντιμετωπίζει ενισχυμένη παρακολούθηση από τις εγχώριες υπηρεσίες ασφαλείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.