ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ζ.Μπορέλ: «Κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών παραβιάζονται από το τουρκολιβυκό μνημόνιο»

Ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ απάντησε σε σχετικό ερώτημα του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη

Ζ.Μπορέλ: «Κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών παραβιάζονται από το τουρκολιβυκό μνημόνιο»

Σε καθαρή καταδίκη του παράνομου τουρκολιβυκου μνημονίου προχώρησε ο Υπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ζοσέπ Μπορέλ.

«Το μνημόνιο συνεννόησης Τουρκίας-Λιβύης του 2019 για την οριοθέτηση περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών, δεν συνάδει με το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν μπορεί να παράγει έννομες συνέπειες για τρίτα κράτη» αναφέρει χαρακτηριστικά σε γραπτή απάντηση προς τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Παράλληλα ο Μπορελ καλεί την Τουρκία, σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία για την εξόρυξη υδρογονανθράκων, να αποφεύγει ενέργειες που υπονομεύουν την περιφερειακή σταθερότητα και σε αλλο σημείο προσθέτει «είναι επιτακτική ανάγκη να τηρούνται το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, η αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας, η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα επί των θαλασσίων ζωνών όλων των παράκτιων κρατών συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων που γεννώνται από τα νησια τους. Όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας πρέπει να συμμορφώνονται με τις αρχές αυτές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί πως την προσεχή εβδομάδα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα έρθει προς έγκριση το Ψήφισμα για την Κατάσταση στη Λιβύη όπου περιλαμβάνονται δύο τροπολογίες του κ. Κεφαλογιάννη που ζητά την ακύρωση από τη Λιβύη του τουρκολιβυκού μνημονίου και της συμφωνίας της 3ης Οκτωβρίου για την εξόρυξη υδρογονανθράκων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.