ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Δηλώνει αναρμόδιο για το αν θα ζήσει ο 12χρονος Βρετανός με κώμα

Οι γονείς προσέφυγαν στο ΕΔΑΔ για να μην εκτελεστεί η απόφαση για διακοπή της μηχανικής υποστήριξης

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Δηλώνει αναρμόδιο για το αν θα ζήσει ο 12χρονος Βρετανός με κώμα

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου δηλώνει ότι δεν θα παρέμβει στις αποφάσεις των βρετανικών δικαστηρίων για την τύχη του 12χρονου Άρτσι, που είναι σε κώμα και για τον οποίο η Δικαιοσύνη στη Βρετανία έχει δώσει την έγκριση να τερματιστεί η μηχανική υποστήριξη.

Οι γονείς του Άρτσι Μπάτερσμπι προσέφυγαν στο Δικαστήριο στο Στρασβούργο ακριβώς για να αναβάλλουν την απόφαση αποσύνδεσης, η οποία θα μπορούσε να εκτελεστεί άμεσα, όπως σας είχαμε αναφέρει στο pronewsgr.

Ζήτησαν από το δικαστήριο «προσωρινά μέτρα αναστολής μιας απόφασης, με το σκεπτικό της αποτροπής ανεπανόρθωτης ζημιάς. Ωστόσο το ΕΔΑΔ έκρινε ότι τα επιχειρήματα δεν είναι ορθά.

Είχαν εξαντλήσει νωρίτερα όλα τα μέσα στη Βρετανία, όπου δικαστήριο και Εφετείο είχαν αποφασίσει ότι μπορεί να τερματιστεί η υποστήριξη.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι το αγόρι είναι εγκεφαλικά νεκρό, χωρίς ελπίδα ανάνηψης. Θα διατηρούσαν πάντως την υποστήριξη μέχρι την έκδοση απόφασης από το ΕΔΑΔ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντιθέτως οι γονείς ζητούν να τους δοθεί μια τελευταία ευκαιρία και δηλώνουν ότι ιατρικές ομάδες από την Ιταλία και την Ιαπωνία έχουν ενδιαφερθεί για την περίπτωσή του. Η καρδιά του χτυπά ακόμη και σφίγγει το χέρι της μητέρας του, υποστηρίζουν για το αγόρι που νοσηλεύεται στο Λονδίνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.