ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

FBI: Αυτή ήταν η υπόθεση που στάθηκε αφορμή για τους διαδικτυακούς ελέγχους για τον εντοπισμό των παιδόφιλων

Η επιχείρηση «Αθώες φωτογραφίες» ξεκίνησε μετά την εξαφάνιση ενός 10χρονου το 1993

FBI: Αυτή ήταν η υπόθεση που στάθηκε αφορμή για τους διαδικτυακούς ελέγχους για τον εντοπισμό των παιδόφιλων

Η εξαφάνιση του 10χρονου Τζορτζ Στάνλεϊ «Τζούνιορ» Μπουρντίνσκι από το Μπρέντγουντ του Μέριλαντ στις 24 Μαΐου 1993 στάθηκε αφορμή για τη δημιουργία της επιχείρησης «Αθώες φωτογραφίες» από το FBI.  

Στο πλαίσιο της επιχείρησης και κάτω από αυστηρές οδηγίες, μυστικοί πράκτορες ξεκίνησαν διαδικτυακές έρευνες προσποιούμενοι τα παιδιά.

Με αυτόν τον τρόπο συμμετείχαν σε ηλεκτρονικές συνομιλίες με ύποπτους παιδόφιλους, ενώ παρίσταναν μέχρι και εμπόρους παιδικής πορνογραφίας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας τους σόκαραν: Οι παιδόφιλοι επικοινωνούσαν μεταξύ τους και προειδοποιούσαν ο ένας τον άλλον, ενώ η καταστροφή των αποδεικτικών στοιχείων στον υπολογιστή ήταν εύκολη.

Με βάση αυτή την έρευνα, το FBI ξεκίνησε επίσημα την «Εθνική Πρωτοβουλία Αθώων Φωτογραφιών» για την πάταξη των παράνομων δραστηριοτήτων που διεξάγονται μέσω εμπορικών και ιδιωτικών διαδικτυακών υπηρεσιών και του Διαδικτύου. Μέχρι εκείνο το σημείο, δεν υπήρχε καν σχετική νομοθεσία.

Η επιχείρηση οδήγησε στη εξάρθρωση δικτύων και κοινοτήτων παιδόφιλων στο διαδίκτυο, εξουδετέρωσε μεγάλους διανομείς και παραγωγούς παιδικής πορνογραφίας και συνέλαβε πολλούς από αυτούς που χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο για να παρασύρουν παιδιά προκειμένου να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο 10χρονος Τζορτζ Στάνλεϊ «Τζούνιορ» Μπουρντίνσκι δεν εντοπίστηκε ποτέ, με το FBI να αφιερώνει το έργο του σε αυτόν αλλά και σε όλα τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.