ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Φιάσκο για το γερμανικό ΥΠΕΞ: Εκ νέου… περίεργη βλάβη στο αεροσκάφος της Μπέρμποκ και ακύρωσε το ταξίδι στην Αυστραλία!

Τα αεροπορικά ταξίδια των Γερμανών κυβερνητικών αξιωματούχων έχουν μετατραπεί σε... rodeo

Φιάσκο για το γερμανικό ΥΠΕΞ: Εκ νέου… περίεργη βλάβη στο αεροσκάφος της Μπέρμποκ και ακύρωσε το ταξίδι στην Αυστραλία!

Μετά από μια σειρά μηχανικών προβλημάτων που αντιμετώπισε το κυβερνητικό αεροσκάφος η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ ακύρωσε το προγραμματισμένο της ταξίδι για σήμερα στην Αυστραλία δημιουργώντας υποψίες πως κάτι δεν πηγαίνει καλά με τις αερομεταφορές κυβερνητικών προσώπων στην Γερμανία.

Αυτό ήταν ένα από τα πολλά περιστατικά από το 2016 όπου προέκυψε θέμα ασφαλείας στην αερομεταφορά Γερμανού ανώτερου κυβερνητικού αξιωματούχου.

Είναι τόσο πολλά που προκύπτουν ζητήματα: Γιατί συμβαίνουν και αν κάποιοι θέλουν να συμβαίνουν.

Τα περιστατικά χαρακτηρίζονται το λιγότερο ως περίεργα ενώ άλλοι εγκέφαλοι πιο νοσηροί, θα μπορούσαν να υποθέσουν κι άλλα σενάρια πολύ πιο κακά.

«Προσπαθήσαμε τα πάντα, αλλά πλέον δεν είναι από υλικοτεχνικής άποψης εφικτό να συνεχίσω το ταξίδι μου στον Ειρηνικό χωρίς το ελαττωματικό αεροσκάφος. Είναι κάτι παραπάνω από ενοχλητικό», έγραψε η Μπέρμποκ σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X, πρώην Twitter.

Το αεροσκάφος της Μπέρμποκ αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω μετά την πρωινή -δεύτερη – αποτυχία να πετάξει από το Αμπού Ντάμπι προς την Αυστραλία.

«Η αποστολή ματαιώθηκε! H βλάβη επανεμφανίστηκε όταν το αεροσκάφος τροφοδοτήθηκε πλήρως με καύσιμα. Τώρα προσγειωνόμαστε ξανά στο Άμπου Ντάμπι», ανέφερε ο επίσημος λογαριασμός της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Team Luftwaffe, στο X.

Η δεύτερη προσπάθεια απογείωσης με προορισμό την Αυστραλία έγινε γύρω στη μία τα χαράματα τοπική ώρα.

Τη Δευτέρα η Μπέρμποκ είχε αναγκαστεί να παραμείνει για αρκετές ώρες στο Αμπού Ντάμπι λόγω του τεχνικού προβλήματος που αντιμετώπισε το αεροσκάφος της, το οποίο επέστρεψει εκεί εσπευσμένα και μάλιστα για να το κάνει αυτό άδειασε τα περισσότερα καύσιμά του!

Η Αυστραλία θα ήταν ο πρώτος σταθμός της εβδομαδιαίας περιοδείας της επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας στην περιοχή της Ωκεανίας και του Ειρηνικού, στο πλαίσιο της οποίας επρόκειτο να επισκεφθεί επίσης τη Νέα Ζηλανδία και τις νήσους Φίτζι.

Μετά από μια στάση για ανεφοδιασμό καυσίμων στο Άμπου Ντάμπι τη Δευτέρα, το αεροσκάφος που μετέφερε την Μπέρμποκ και τη συνοδεία της, αναγκάστηκε να ρίξει το μεγαλύτερο μέρος των καυσίμων του στη θάλασσα και να γυρίσει πίσω.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Φίσερ, ο οποίος επέβαινε στο αεροσκάφος, εξήγησε ότι «λόγω μηχανικού προβλήματος, πρέπει να επιστρέψουμε στο Άμπου Ντάμπι για λόγους ασφαλείας. Βρίσκονται υπό εξέταση επιλογές για περαιτέρω διευθετήσεις».

Λίγη ώρα μετά την απογείωση, ο κυβερνήτης ενημέρωσε τους επιβάτες πως υπήρχε πρόβλημα διότι δεν μπορούσε να σηκώσει τα πτερύγια καμπυλότητας, σύμφωνα με δημοσιογράφους που συνόδευαν στο ταξίδι της την Μπέρμποκ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλάβες σε αεροσκάφη «εκτροχιάζουν» τη γερμανική διπλωματία.

Στα μέσα Μαϊου η Μπέρμποκ παρέμεινε για αρκετές ώρες στη Ντόχα του Κατάρ, καθώς έσκασε το λάστιχο τροχού του κυβερνητικού αεροσκάφους, ενώ τον περασμένο χρόνο αναγκάστηκε να ακυρώσει συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό της, όταν το αεροπλάνο της καθηλώθηκε λόγω πάγου στην Ιρλανδία.

Αυτά σε ότι αφορά την Μπέρμποκ.

Τον Νοέμβριο του 2018, Airbus της γερμανικής Αεροπορίας, που φέρει το όνομα του Κόνραντ Αντενάουερ, χρειάστηκε να επιστρέψει στη Γερμανία ενώ μετέφερε στο Μπουένος Άιρες για να συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής της G20 την τότε καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον τότε αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς, λόγω βλάβης.

Τον Οκτώβριο του 2018, τρωκτικά μάσησαν μέρος της καλωδίωσης του ίδιου αεροσκάφους στην Ινδονησία, από όπου επέστρεφε ο κ. Σολτς έπειτα από εργασίες του .

Ενώ τον Δεκέμβριο του 2016, η Γερμανίδα τότε υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σήμερα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είδε να διακόπτεται το ταξίδι της στο Μαλί λόγω προβλήματος σε υπολογιστή του Airbus A340 που τη μετέφερε.

Η πρώτη προγραμματισμένη επίσκεψη της Μπέρμποκ στην Αυστραλία

Στη διάρκεια του πρώτου επίσημου ταξιδιού της στην Αυστραλία, που τελικά ματαιώθηκε, η Μπέρμποκ σχεδίαζε να επισκεφτεί την πρωτεύουσα Καμπέρα και το Σίδνεϊ, για να συναντηθεί με την Αυστραλή ομόλογό της, Πένι Γουόνγκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών τα κύρια θέματα που επρόκειτο να συζητήσει η Μπέρμποκ στη διάρκεια της περιοδείας της ήταν η οικονομική ασφάλεια, ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο ρόλος της Κίνας στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.