ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Forbes: 6 Έλληνες στη λίστα δισεκατομμυριούχων του 2023 (φωτό)

Τα «σκήπτρα» των Ελλήνων στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων κρατά φέτος η Μαρία Αγγελικούση

Forbes: 6 Έλληνες στη λίστα δισεκατομμυριούχων του 2023 (φωτό)

Στη δημοσιότητα έδωσε το Forbes τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου για το 2023, με 6 Έλληνες να βρίσκονται ανάμεσά τους, ενώ ο Μπερνάρ Αρνό σκαρφάλωσε στην κορυφή εκτοπίζοντας τον Έλον Μασκ στη δεύτερη θέση.

Η Μαρία Αγγελικούση είναι η πρώτη στη σειρά, ενώ εκείνη και η Μαριάννα Λάτση μπαίνουν για πρώτη φορά στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του περιοδικού.

Σημειώνεται ότι συνολική περιουσία των παρακάτω δισεκατομμυριούχων φτάνει τα 16,6 δισ. δολάρια.

Ο 74χρονος Αρνό με περιουσία 211 δισεκατομμυρίων δολαρίων ξεπέρασε τον περσινό Νο1 Έλον Μασκ, που βρίσκεται τώρα στη δεύτερη θέση, κατά 31 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ποιοι είναι οι 6 Έλληνες στη φετινή λίστα του Forbes

1. Μαρία Αγγελικούση

Πρώτη στη λίστα και στη θέση 455 της συνολικής κατάταξης είναι η νεοεισερχόμενη στους πίνακες του Forbes, Μαρία Αγγελικούση. Η περιουσία της 41χρονης εφοπλίστριας υπολογίζεται στα 5,6 δισ. δολάρια.

2. Αριστοτέλης (Τέλης) Μυστακίδης

Στη δεύτερη θέση μεταξύ των Ελλήνων και στη θέση 905 της συνολικής λίστας βρίσκεται ο Αριστοτέλης (Τέλης) Μυστακίδης, με περιουσία 3,2 δισ. δολαρίων. Ο 61χρονος επιχειρηματίας αποχώρησε από τη θέση του διευθυντή της Glencore το 2018 και το 2021 προχώρησε σε επένδυση στην Τράπεζα Πειραιώς, μαζί με τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζον Πόλσον.

3. Φίλιππος Νιάρχος

Την τρίτη ελληνική εκπροσώπηση και στη θέση 1.067 της συνολικής λίστας είναι ο Φίλιππος Νιάρχος, κληρονόμος του εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου, με περιουσία 2,8 δισ. δολάρια.

4. Βαρδής Βαρδινογιάννης

Τέταρτος και στη θέση 1.575 της λίστας του Forbes έρχεται ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και η οικογένεια του με περιουσία 1,9 δισ. δολαρίων, με επενδύσεις σε σειρά κλάδων, από την Motor Oil έως τον χώρο των media.

5. Μαριάννα Λάτση

Η πέμπτη ελληνική συμμετοχή είναι της Μαριάννας Λάτσης με περιουσία 1,6 δισ. δολαρίων που της φέρνει στη θέση 1.804 των δισεκατομμυριούχων του Forbes.

6. Σπύρος Λάτσης

Έκτος Έλληνας στη φετινή λίστα Forbes βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης με περιουσία 1,5 δισ. δολαρίων και στη θέση 1.905 της λίστας του περιοδικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.