
Φρίκη έχει προκαλέσει στο Όστιν του Τέξας, η υπόθεση μιας γυναίκας που κρατούνταν αλυσοδεμένη και ημίγυμνη σε αυλή σπιτιού και κακοποιούνταν.
Η αστυνομία του Όστιν ανταποκρίθηκε σε κλήση για βοήθεια νωρίς το πρωί της 30ής Οκτωβρίου, όταν μια γυναίκα φώναζε για βοήθεια και βρέθηκε δεμένη με χειροπέδες σε μεταλλικό εξοπλισμό γυμναστικής στον κήπο.
Σύμφωνα με την nypost, oι αστυνομικοί βρήκαν την άτυχη γυναίκα με σοβαρά τραύματα, χωρίς ρούχα από τη μέση και κάτω και αλυσοδεμένη.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Οι πρώτοι που έφτασαν προσπάθησαν άμεσα να την απελευθερώσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να ζητήσουν τη συνδρομή της πυροσβεστικής, η οποία έφερε ειδικό εξοπλισμό για να κόψει τα μέταλλα.
Η γυναίκα έδειχνε εμφανή σημάδια σωματικής κακοποίησης που ταιριάζουν με παρατεταμένη κράτηση, όπως ανέφερε η αστυνομία.
Καθώς προσπαθούσαν να την απελευθερώσουν, πέντε ενήλικες που βρισκόντουσαν μέσα στο σπίτι προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά συνελήφθησαν άμεσα. Εντός της κατοικίας βρέθηκαν και δύο μικρά παιδιά, τα οποία παραδόθηκαν στην Υπηρεσία Προστασίας Παιδιών.
Οι ύποπτοι -οι Μισέλ Γκαρσία (51), Κρίσταλ Γκαρσία (21), Ματς Κάρνεϊ (32), Χουάν Πάμπλο Κάστρο (30) και Μέιναρντ Λεφέβερς (21)- φέρονται να κρατούσαν τη γυναίκα όμηρο για μήνες.
Η γυναίκα ανέφερε στους ανακριτές ότι ήταν φίλες με τη Μισέλ Γκαρσία, όμως κάποια στιγμή η παρέα αποφάσισε ότι δεν την ήθελε πια και την κράτησαν όμηρο. Την υποχρέωσαν να ζει σε εξωτερικό χώρο για εβδομάδες και την χτυπούσαν κάθε φορά που προσπαθούσε να δραπετεύσει.
Δεν έχει διευκρινιστεί ακριβώς πότε και για πόσο ήταν αιχμάλωτη.
Η Μισέλ Γκαρσία φέρεται να δήλωσε ότι έδινε ένα γεύμα την ημέρα επειδή πίστευε ότι η γυναίκα είχε πάρει «περίσσιο βάρος», αλλά οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ήταν υποσιτισμένη.
Η γυναίκα είπε επίσης ότι το βράδυ πριν βρεθεί, το παντελόνι της έπεσε και «μπήκε σε μπελάδες». Τότε την πυροβόλησαν με αεροβόλο, την ξαναέδεσαν και την άφησαν γυμνή στον κήπο, ενώ η θερμοκρασία έπεφτε στους 4 βαθμούς Κελσίου, ως «τιμωρία». Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι οι κακώσεις είχαν προκληθεί από εβδομάδες βασανιστηρίων και κράτησης.
Η Κάρνεϊ και η Μισέλ Γκαρσία θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο στις 18 και 21 Νοεμβρίου, ενώ η Κρίσταλ Γκαρσία, ο Κάστρο και ο Λεφέβερς στις 15 Δεκεμβρίου.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.