ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νησιά Φερόε: Έσφαξαν φάλαινες μπροστά στα μάτια επιβατών κρουαζιέρας

Η εικόνα ήταν τόσο τραυματική που η εταιρεία αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη

Νησιά Φερόε: Έσφαξαν φάλαινες μπροστά στα μάτια επιβατών κρουαζιέρας

Αντιμέτωποι με ένα φρικτό θέαμα ήρθαν οι επιβάτες μιας βρετανικής εταιρείας κρουαζιέρας καθώς είδαν 78 μεγάπτερες φάλαινες να σφαγιάζονται.

Πιο συγκεκριμένα την προηγούμενη Κυριακή (9/7), οι επιβάτες της Ambassador Cruise Line έφτασαν στο λιμάνι της πρωτεύουσας Τόρσαβν και έγιναν μάρτυρες ενός σοκαριστικού εθίμου, της μαζικής σφαγής φαλαινών και δελφινιών.

Οι κυνηγοί χρησιμοποίησαν μηχανοκίνητα σκάφη και ένα ελικόπτερο για να μαντρώσουν τις φάλαινες σε μια κοντινή παραλία πριν τις σύρουν με γάντζους και τις σφάξουν με μαχαίρια.

Η εικόνα ήταν τόσο τραυματική που η εταιρεία αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη.

Η ετήσια πρακτική του κυνηγιού και της σφαγής των δελφινιών και φαλαινών, που ονομάζεται grindadráp, χρονολογείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια στην αυτόνομη επικράτεια της Δανίας, μιας ομάδας 18 ηφαιστειακών νησιών μεταξύ της Ισλανδίας και της Νορβηγίας.

Αν και το έθιμο αυτό έχει προκαλέσει την οργή πολλών ανθρώπων παγκοσμίως, οι ντόπιοι εναντιώνονται στην απαγόρευσή του.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή την πρακτική και θα συνεχίσουμε για όσο καιρό το αποφασίσουμε», δήλωσε τον Μάιο στο Yahoo News, ο ειδικός σε θέματα φαλαινών των Νήσων Φερόε, Bjarni Mikkelsen.

Ορισμένοι χρήστες του Twitter πρότειναν κάτι άλλο στους μελλοντικούς επιβάτες κρουαζιερόπλοιων της εταιρείας.

«Είναι απλό», έγραψε ένας χρήστης, απαντώντας στη συγγνώμη του Ambassador. «Βγάλτε εντελώς τα Νησιά Φερόε από το δρομολόγιό σας. Απλά μην υποστηρίζετε την οικονομία τους με κανέναν τρόπο μέχρι να σταματήσουν. Έχετε αυτή τη δύναμη. Χρησιμοποιήστε την».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γαλλικό πρακτορείο ανέφερε ότι περισσότερα από 500 δελφίνια έχουν θανατωθεί από τον Μάιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.