ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γαλλία: Διευθυντής παραιτήθηκε από σχολείο επειδή ζήτησε από μαθήτρια να βγάλει την μαντίλα – Η αντίδραση του Ατάλ

Ο Γκαμπριέλ Ατάλ καθιστά σαφές ότι οι ισλαμικές μαντίλες δεν έχουν θέση στα σχολεία

Γαλλία: Διευθυντής παραιτήθηκε από σχολείο επειδή ζήτησε από μαθήτρια να βγάλει την μαντίλα – Η αντίδραση του Ατάλ

Σε λύκειο στο Παρίσι, διευθυντής παραιτήθηκε επειδή δέχθηκε απειλές για την ζωή του καθώς ζήτησε από μια μαθήτρια να βγάλει την μαντίλα. Μάλιστα, για το εν λόγω περιστατικό παρενέβη και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Γάμπριελ Ατάλ.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός κατέστη σαφές ότι οι ισλαμικές μαντίλες δεν έχουν θέση στα σχολεία και το κράτος δείχνει σταθερά αποφασισμένο να προασπιστεί μία πιο αυστηρή τήρηση των νόμων.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Το κράτος, ο θεσμός θα είναι πάντα δίπλα σε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των επιθέσεων κατά της ανεξιθρησκίας και κατά των ισλαμιστικών εισχωρήσεων στα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λόγια που θυμίζουν προηγούμενη δήλωση του προέδρου Μακρόν ότι «το σχολείο θα πρέπει να παραμείνει προπύργιο κατά του σκοταδισμού και άδυτο για μαθητές και δασκάλους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.