ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο – Τραυματίστηκαν δύο ανήλικα κορίτσια

Ο δράστης συνελήφθη χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο – Τραυματίστηκαν δύο ανήλικα κορίτσια

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε σήμερα κοντά σε σχολείο στο Σουφελβεγερσαΐμ, στην ανατολική Γαλλία, κοντά στο Στρασβούργο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο ανήλικα κορίτσια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το 11χρονο κορίτσι τραυματίστηκε με μαχαίρι μπροστά από το σχολείο, το άλλο δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι σε μια πλατεία σε κοντινή απόσταση. Έχοντας υποστεί «επιφανειακά τραύματα», μεταφέρθηκαν επειγόντως στο νοσοκομείο.

Ο δράστης συνελήφθη λίγο μετά τις 14.15 τοπική ώρα στην πλατεία, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή. Δεν είχε πλέον το μαχαίρι και δεν προέβαλε αντίσταση.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, ο άνδρας «δεν είναι γνωστός στις αρχές» και τα κίνητρά του «δεν φαίνεται να σχετίζονται με μια ριζοσπαστικοποίηση».

Η διεύθυνση του σχολείου απέκλεισε το κτίριο και τα παιδιά παρέμειναν στις τάξεις τους. Μπροστά από το σχολείο, δεκάδες γονείς περίμεναν υπομονετικά, ενώ πυροσβεστικά οχήματα και δυνάμεις επιβολής του νόμου είχαν αναπτυχθεί.

«Πραγματικά φοβήθηκα. Μας καθησύχασαν, τα παιδιά είναι ασφαλή εντός του σχολείου, όμως δεν γνωρίζουμε πότε θα μπορέσουμε να τα πάρουμε», είπε η Σάρα, μητέρα ενός μαθητή.

«…Έχω ένα 8χρονο παιδί. Μια φίλη μου τηλεφώνησε, είδε την αναστάτωση μπροστά από το σχολείο, την αστυνομία. Ρώτησε τους αστυνομικούς, σκέφτηκε να μου τηλεφωνήσει για να μπορέσω να πάρω τον γιο μου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.