ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γαλλία: Εργαζόμενος έκλεψε πάνω από 7.000 μπουκάλια κρασιών αξίας 500.000 ευρώ

Μία από τις μεγαλύτερες κλοπές στην ιστορία των γαλλικών κρασιών

Γαλλία: Εργαζόμενος έκλεψε πάνω από 7.000 μπουκάλια κρασιών αξίας 500.000 ευρώ

Περισσότερα από 7.000 μπουκάλια συνολικής αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ φαίνεται πως έκλεψε ένας εργαζόμενος σε κάβα στο Μπον, της Γαλλίας, με τις γαλλικές δικαστικές αρχές να γνωστοποιούν σήμερα ορισμένα στοιχεία της υπόθεσης. Ο 56χρονος ύποπτος που εργαζόταν σε κάβα που πουλούσε κρασιά Βουργουνδίας, συνελήφθη και προφυλακίστηκε μέχρι τη δίκη του, το καλοκαίρι, ανέφερε ο εισαγγελέας της Ντιζόν, Ολιβιέ Καρακότς.

Πιστεύεται ότι έκλεβε «χιλιάδες μπουκάλια, επί χρόνια από τις κάβες όπου εργαζόταν στο Μπον», όπως μεταφέρεται από την τοπική εφημερίδα Saône-et-Loire. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα τονίζει πως «πιάστηκε» από τις κάμερες ασφαλείας ενώ έκλεβε μερικά μπουκάλια, όμως μετά την μήνυση που κατέθεσε ο εργοδότης του, συνελήφθη και το σπίτι του ερευνήθηκε.

Έκπληκτές οι αστυνομικές αρχές βρήκαν χιλιάδες μπουκάλια, ενώ πλήθος εξ αυτών προέρχονταν από άλλα καταστήματα όπου είχε εργαστεί ο 56χρονος την τελευταία 15ετία.

Η τιμή του κάθε κρασιού, όπως το περίφημο Vosne-Romanée, μπορεί να ξεπερνά τα 1.000 ευρώ. Ο δράστης φαίνεται πάντως ότι τα συνέλεγε για τον εαυτό του αφού δεν υπάρχει καμία απόδειξη προς το παρόν ότι πούλησε έστω και ένα μπουκάλι, ανέφερε ο εισαγγελέας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κλοπή αυτή θεωρείται από τις μεγαλύτερες όσον αφορά το κρασί. Το 2019 είχαν κλαπεί από ένα σπίτι στο Μπορντό καμιά εκατοστή κιβώτια με κρασιά Petrus και Mouton-Rothschild και μια φιάλη του ακριβότερου κρασιού στον κόσμο, του Romanée-Conti. Η συνολική αξία των κρασιών αυτών ανερχόταν επίσης σε μισό εκατομμύριο ευρώ. Ακολουθεί η διάρρηξη, το 2007, σε μια αποθήκη στα προάστια του Μπορντό, απ’ όπου οι δράστες αποκόμισαν κρασιά αξίας 400.000 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.