ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Γαλλία: Φιλόζωοι διαμαρτύρονται για το ρεβεγιόν που οργανώνεται στο ενυδρείο του Παρισίου

Τα μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης Paris Animaux Zoopolis, καταγγέλλουν το «Ασυνήθιστο Ρεβεγιόν»

Γαλλία: Φιλόζωοι διαμαρτύρονται για το ρεβεγιόν που οργανώνεται στο ενυδρείο του Παρισίου

Η φιλοζωική οργάνωση, Paris Animaux Zoopolis διαμαρτύρεται για «Ασυνήθιστο Ρεβεγιόν» ενυδρείου στο Παρίσι την Κυριακή, παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Περίπου 1.500 «προνομιούχοι» ετοιμάζονται να χορέψουν «μπροστά από το μεγαλύτερο ενυδρείο στη Γαλλία, με χιλιάδες ψάρια και τα ομορφότερα είδη ολόκληρου του κόσμου», υπόσχονται οι ιθύνοντες σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσαν σχετικά με την εκδήλωση.

Το Ενυδρείο του Παρισιού, ένα από τα παλαιότερα στον κόσμο, το οποίο διαχειρίζεται τώρα μια ιδιωτική εταιρεία, μετατρέπεται από το 2006 κάποιες νύχτες σε νυχτερινό κέντρο. Μια δραστηριότητα που αντιστοιχεί σε σχεδόν το 25% των εσόδων του.

Όμως, η οργάνωση Paris Animaux Zoopolis (PAZ) εκτιμά πως αυτές οι βραδιές που διοργανώνονται είναι παράνομες, καθώς ένας γαλλικός νόμος του 2021 απαγορεύει να «παρουσιάζονται ζώα (…) σε ντισκοτέκ».

«Τα ψάρια δεν αποτελούν ατραξιόν ούτε διακοσμητικό στοιχείο», καταγγέλλει στο Γαλλικό Πρακτορείο η συνιδρύτρια της οργάνωσης Αμαντίν Σανβισάνς.

«Όχι μόνο τα ζώα είναι φυλακισμένα στα ενυδρεία, όμως επιπλέον θα αναστατώνονται τη νύχτα από τον θόρυβο και το φως», υποστηρίζει.

Αυτό το επιχείρημα απορρίπτει ο πρόεδρος του ενυδρείου Αλέξις Ποβίλεβιτς. «Τίποτα δεν περνάει. Τα τοιχώματα από ακρυλικό μεθυλεστέρα είναι πάχους 35-40 εκατοστών, είναι πιο παχύ από τριπλό τζάμι», εξηγεί ο ίδιος.

«Οι εκθέσεις των κτηνιάτρων δεν κατέδειξαν ποτέ οποιαδήποτε στερεοτυπική συμπεριφορά στα ζώα», συνέχισε ο Ποβίλεβιτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο η νυχτερινή δραστηριότητα στον χώρο δεν είχε κανέναν αντίκτυπο στα ψάρια, κάτι που επιβεβαιώνει ένας έλεγχος που διεξήχθη το 2019 από τη διεύθυνση προστασίας των πληθυσμών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος του ενυδρείου επισημαίνει πως δεν παραβιάζεται ο νόμος του 2021: «δεν εκθέτουμε τα ζώα, παραμένουν ήρεμα στη δεξαμενή τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.