ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Γαλλία: «Λουκέτο» για τρίτη ημέρα στον Πύργο του Άιφελ λόγω της απεργίας των εργαζομένων

Το προσωπικού του Πύργου επικρίνει την οικονομική του διαχείριση

Γαλλία: «Λουκέτο» για τρίτη ημέρα στον Πύργο του Άιφελ λόγω της απεργίας των εργαζομένων

Για τρίτη συναπτή ημέρα θα παραμείνει κλειστός σήμερα ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι, λόγω της απεργίας των εργαζομένων της διαχειρίστριας εταιρείας του (Sete).

Οι εργαζόμενοι επικρίνουν την οικονομική του διαχείριση, όπως είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο τα δύο συνδικάτα που εκπροσωπούν το προσωπικό.

«Είμαστε αποφασισμένοι και έχουμε την εντύπωση ότι το παίρνουν ελαφρά», δήλωσε η εκπρόσωπος του συνδικάτου FO, η Ναντά Μπζιουί, την τρίτη ημέρα της κοινωνικής διαμάχης που μαίνεται ανάμεσα στη διοίκηση και στα δύο συνδικάτα, τα CGT και FO.

«Και θα εκπλαγώ αν είναι ανοιχτά αύριο» Πέμπτη, συμπλήρωσε η ίδια.

Η διαμάχη αυτή, η οποία ήδη οδήγησε στο κλείσιμο της “Σιδηράς Κυρίας” (όπως αποκαλούν τον Πύργο) στις 27 Δεκεμβρίου, την ημέρα της 100ής επετείου από τον θάνατο του μηχανικού που κατασκεύασε το εμβληματικό μνημείο του Παρισιού, εξελίσσεται εν μέσω των χειμερινών σχολικών διακοπών και πέντε μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες (26 Ιουλίου –11 Αυγούστου ) που θα φιλοξενήσει η γαλλική πρωτεύουσα.

Χθες Τρίτη, οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν αιφνιδίως καθώς δεν εισακούστηκε το αίτημα των δύο συνδικάτων να αποκτήσουν συνομιλητή στο δημαρχείο, μέτοχο υπερπλειοψηφίας (99%) της Sete.

Οι εκπρόσωποι των περίπου 360 εργαζομένων στον Πύργο ζητούν επίσης να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τροποποίηση της σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας που ισχύει έως το 2030, θέμα της βασικής τους δυσαρέσκειας.

Η τροποποίηση, η οποία προβλέπει αύξηση των τιμών των εισιτηρίων κατά 20%, πρέπει να επικυρωθεί τον Μάιο από το Συμβούλιο του Παρισιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα δύο σημεία αντιπαράθεσης είναι το αντίτιμο που κατέβαλε η Sete στο δημαρχείο και ο προϋπολογισμός έργων για την υπόλοιπη σύμβαση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.