ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Γαλλία: «Πυρά» κατά του Εμανουέλ Μακρόν από την Αριστερά για την «κρυφή» παρασημοφόρηση του Τζεφ Μπέζος (βίντεο)

Ο Γάλλος πρόεδρος απένειμε το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής στον ιδρυτή της Amazon

Γαλλία: «Πυρά» κατά του Εμανουέλ Μακρόν από την Αριστερά για την «κρυφή» παρασημοφόρηση του Τζεφ Μπέζος (βίντεο)

Υπό άκρα μυστικότητα, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, παρασημοφόρησε με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος, όπως αποκάλυψε το γαλλικό περιοδικό «Le Point».

Το κλίμα στη Γαλλία είναι τεταμένο με τον Μακρόν να βρίσκεται αντιμέτωπος μ΄ένα μεγάλο κύμα διαδηλώσεων ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που προωθεί η κυβέρνησή του.

Ωστόσο, ο ένοικος του Ελιζέ άδραξε την ευκαιρία απονέμοντας κρυφά το μετάλλιο στο αφεντικό της «Amazon» την ώρα που χιλιάδες Γάλλοι είχαν ξεχυθεί στους δρόμους για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης- από τα 62 στα 64 έτη.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους… καρφίτσωσε το μετάλλιο της Λεγεώνα της Τιμής στο πέτο του Τζεφ Μπέζος. Η αθόρυβη απονομή του συγκεκριμένου μεταλλίου στον πάμπλουτο ιδρυτή της Amazon έχει προκαλέσει την αγανάκτηση πολλών βουλευτών της Αριστεράς θεωρώντας απαράδεκτη την τιμητική αυτή διάκριση.

Όπως αναφέρει το γαλλικό περιοδικό «Le Point», το απόγευμα της 16ης Φεβρουαρίου, ο ένοικος των Ηλυσίων παρασημοφόρησε τον Αμερικανό Τζεφ Μπέζος ο οποίος βρισκόταν στο Παρίσι για δουλειές και αναψυχή.

«Η εκδήλωση, ενώ είχε προγραμματιστεί εδώ και αρκετές εβδομάδες, δεν ήταν στην επίσημη προεδρική ατζέντα και δεν δόθηκε στη δημοσιότητα σχετικό δελτίο Τύπου», υπογραμμίζει το περιοδικό.

Ο 59χρονος Αμερικανός επιχειρηματίας, ο τρίτος πλουσιότερος στον κόσμο, με περιουσία που αγγίζει τα 119 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes» έλαβε με ιδιαίτερη χαρά το παράσημο, όπως σχολιάζει ο γαλλικός Τύπος.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το γαλλικό δίκτυο «Franceinfo», πολλά στελέχη της Αριστεράς ξεσπάθωσαν στα social media εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους στην κίνηση του Μακρόν.

«Μπράβο Τζεφ Μπέζος!», γράφει όλο ειρωνεία στο Twitter η ευρωβουλευτής των Αριστερών Λειλά Τσαιμπί και προσθέτει:

«Ενώ διαδηλώναμε ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού μας συστήματος, ο Μακρόν σας παρασημοφορούσε στο όνομα της Γαλλίας για τις φοροαπαλλαγές δισεκατομμυρίων ευρώ, την καταστροφή του πλανήτη και την κατασκοπεία των εργαζομένων. Μια επάξια επιβράβευση από το χέρι του προέδρου των πλουσίων».

«Εκπληκτική ιδέα του Μακρόν: να παρασημοφορήσει το αφεντικό της Amazon, Τζεφ Μπέζος», γράφει ειρωνικά η ευρωβουλευτής Μανόν Ομπρί στο Twitter.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν «παρασημοφορεί τώρα με το μετάλλιο της ”Λεγεώνα της Τιμής” τον , πρωταθλητή της φοροδιαφυγής, της λεηλασίας θέσεων εργασίας και της φύσης», επισημαίνει από την πλευρά του το πρωτοκλασάτο στέλεχος της Αριστεράς στην ευρωβουλή, Μπαστιέν Λασό.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν λίγες ημέρες, ο Γάλλος πρόεδρος απένειμε το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής στον Ουκρανό ομόλογο του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Παρίσι.

Η Λεγεώνα της Τιμής ιδρύθηκε από τον Ναπολέοντα το 1802, όταν ήταν Πρώτος Ύπατος, για τις εξαιρετικές αξίες είτε στον κοινωνικό είτε στον στρατιωτικό τομέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.