ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γερμανία: Δεν θα ψηφιστεί φέτος ο κυβερνητικός προϋπολογισμός του 2024 – Δεν κατέληξαν σε συμφωνία οι κυβερνητικοί εταίροι

Συνεδρίαζαν ως αργά το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο δεν έφτασαν σε συμφωνία

Γερμανία: Δεν θα ψηφιστεί φέτος ο κυβερνητικός προϋπολογισμός του 2024 – Δεν κατέληξαν σε συμφωνία οι κυβερνητικοί εταίροι

Απέτυχε το σχέδιο του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς για έγκριση του προϋπολογισμού του 2024 πριν από το τέλος του έτους, καθώς δεν συμφώνησαν οι κυβερνητικοί εταίροι. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild στην ηλεκτρονική της έκδοση, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Κάτγια Μαστ ενημέρωσε τους βουλευτές με εμπιστευτικό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα. «Αν και έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε για να το πετύχουμε, ο προϋπολογισμός για το 2024 δεν μπορεί να ψηφιστεί εγκαίρως φέτος», ανέφερε η κυρία Μαστ.

Την Παρασκευή ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων

O καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD), ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) και ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ (FDP) συνεδρίαζαν ως αργά χθες το βράδυ χωρίς ωστόσο να καταλήξουν σε συμφωνία. Ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Το πρόβλημα με τον προϋπολογισμό προέκυψε όταν το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματική τη διοχέτευση στο Ταμείο για το Κλίμα και τον Μετασχηματισμό 60 δισεκατομμυρίων τα οποία αρχικά προορίζονταν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με την ψήφιση του προϋπολογισμού σε εκκρεμότητα, το νέος έτος θα καλύπτονται αυτόματα μόνο οι υποχρεωτικές δαπάνες του κράτους, μισθοί, συντάξεις και προνοιακά επιδόματα. Οι υπόλοιπες δαπάνες θα υποβάλλονται προς έγκριση στο υπουργείο Οικονομικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.