Τελικά, δεν είχαν κλείσει καλά την πόρτα της αποθήκης για τα «Πάτριοτ»: Άλλα 60 θα ταξιδέψουν για ΗΑΕ! Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» μας μάρανε...

Γερμανία: Έφηβοι από την Γάζα έσπερναν τον τρόμο με μαχαίρια σε σχολείο

Το σχολείο αντέδρασε άμεσα

Γερμανία: Έφηβοι από την Γάζα έσπερναν τον τρόμο με μαχαίρια σε σχολείο

Ένας 15χρονος, που σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης είναι ανιθαγενής μετανάστης με καταγωγή από τη Γάζα, προφυλακίστηκε μετά από επίθεση με μαχαίρι έξω από σχολείο στο Αμβούργο. Από την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά ένας 13χρονος μαθητής, η ζωή του οποίου αρχικά βρέθηκε σε κίνδυνο.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (30/3/2026), έξω από σχολείο στην περιοχή Γκρος Φλότμπεκ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ξέσπασε συμπλοκή μεταξύ αρκετών ανηλίκων, κατά τη διάρκεια της οποίας ο 13χρονος δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές.

Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ενώ αργότερα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η κατάσταση της υγείας του σταθεροποιήθηκε.

Αφέθηκε ελεύθερος ο ένας ύποπτος

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα, με τη συμμετοχή περιπολικών, ελικοπτέρου και αστυνομικών σκύλων, και προχώρησαν στη σύλληψη δύο 15χρονων. Ο ένας, που σύμφωνα με την «BILD» είναι συριακής καταγωγής, αφέθηκε ελεύθερος την ίδια ημέρα λόγω ανεπαρκών στοιχείων.

Ο δεύτερος, γεννημένος στη Γάζα και καταγεγραμμένος ως ανιθαγενής, παραμένει υπό κράτηση, καθώς σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε συνδυασμό με βαριά σωματική βλάβη.

Παρά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη στην περιοχή Μπάρενφελντ, το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση δεν εντοπίστηκε. Η αστυνομία διευκρίνισε ότι το θύμα και οι ύποπτοι γνωρίζονταν μεταξύ τους και είχαν προηγούμενες προστριβές, χωρίς ωστόσο να έχει αποσαφηνιστεί το κίνητρο.

Μητέρα μαθητών δήλωσε στην εφημερίδα «Hamburger Abendblatt» ότι τα παιδιά της αναστατώθηκαν από το περιστατικό, επισημαίνοντας πάντως ότι το σχολείο αντέδρασε άμεσα, ενημερώνοντας τους γονείς και προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη, ενώ το θέμα συζητήθηκε και μέσα στις τάξεις.

Πολιτικές αντιδράσεις

Η υπόθεση άνοιξε νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης στη Γερμανία σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική και το ζήτημα των απελάσεων.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ασάντ Χασάν αλ-Σαϊμπάνι, χαρακτήρισε τους Σύρους που ζουν στο εξωτερικό ως «στρατηγικό εθνικό κεφάλαιο» και απέρριψε κατηγορηματικά οποιαδήποτε προσπάθεια αναγκαστικής επιστροφής τους. Στην ανακοίνωσή του απηύθυνε σαφές μήνυμα προς το Βερολίνο και το Λονδίνο.

Από την πλευρά της, η συμπρόεδρος του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), Αλίς Βάιντελ, δήλωσε ότι «το κυβερνητικό χάος των τελευταίων ημερών δείχνει πως ο Μερτς θα υποκύψει σε αυτό το αίτημα», προσθέτοντας ότι «μια ουσιαστικά αυστηρή πολιτική απελάσεων μπορεί να εφαρμοστεί μόνο με την AfD».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.