ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Γερμανός ΥΠΑΜ Μ.Πιστόριους: «Δεν μας υπέκλεψαν οι Ρώσοι – Οι αξιωματικοί μας μίλησαν σε ανοιχτές γραμμές»!

«Δεν ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία ασφαλούς κλήσης»

Γερμανός ΥΠΑΜ Μ.Πιστόριους: «Δεν μας υπέκλεψαν οι Ρώσοι – Οι αξιωματικοί μας μίλησαν σε ανοιχτές γραμμές»!

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 13:50): Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα της έρευνας για τη διαρροή των μυστικών συνομιλιών μεταξύ Γερμανών αξιωματικών στη Ρωσία και αυτό που προέκυψε είναι ότι οι Ρώσοι δεν υπέκλεψαν τίποτα!

Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα συστήματα επικοινωνίας δεν παραβιάστηκαν.

Όπως είπε η συνομιλία καταγράφηκε λόγω «λάθους εφαρμογής» και επειδή «δεν ακολούθησαν όλοι οι συμμετέχοντες την προβλεπόμενη διαδικασία ασφαλούς κλήσης».

Προηγουμένως, η διαρροή σημειώθηκε μέσω ενός συμμετέχοντος από τη Σιγκαπούρη, ο οποίος συνδέθηκε μέσω μη εξουσιοδοτημένης σύνδεσης, δηλαδή μέσω μιας ανοιχτής σύνδεσης.

Αναλυτικότερα, ο ομοσπονδιακός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους της Γερμανίας ανακοίνωσε τα πρώτα αποτελέσματα του σκανδάλου που ταλανίζει τη χώρα.

Ως εκ τούτου, η συνομιλία μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματικών της Bundeswehr σχετικά με τον πύραυλο cruise Taurus θα μπορούσε να καταγραφεί από τη ρωσική μυστική υπηρεσία μόνο λόγω ενός «λάθους ατομικής εφαρμογής», όπως είπε.

«Οι γραμμές Webex που χρησιμοποιεί η Bundeswehr με μια προστατευμένη έκδοση για την επικοινωνία τους δεν παραβιάστηκαν», είπε ο Πιστόριους.

Ένας από τους συμμετέχοντες συμμετείχε στο συνέδριο από τη Σιγκαπούρη και πιθανότατα χρησιμοποίησε είτε ένα μη ασφαλές κινητό τηλέφωνο είτε μια μη ασφαλή γραμμή WiFi στο ξενοδοχείο εκεί.

Ο υπουργός υποθέτει ότι ήταν σύμπτωση και όχι στοχευμένη επίθεση από Ρώσο κατάσκοπο.

Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη διάσκεψη Ευρωπαίων στρατιωτικών. Ως εκ τούτου, η συνομιλία μεταξύ των αξιωματικών της Bundeswehr ήταν «ένα χτύπημα», είπε ο Πιστόριους. Υποθέτει ότι ήταν ένα «τυχαίο χτύπημα, ως μέρος μιας ευρείας, διαφοροποιημένης προσέγγισης».

Δεν υπάρχουν ακόμη συνέπειες για το προσωπικό

Ωστόσο, η έρευνα για το περιστατικό δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν τα επιχειρησιακά σενάρια για τον γερμανικό πύραυλο κρουζ Taurus, και εάν επρόκειτο να παραδοθεί στην Ουκρανία. Στην ηχογράφηση αναφέρεται επίσης ότι δεν υπάρχει πολιτικό πράσινο φως για την παράδοση των πυραύλων κρουζ που ζητά το Κίεβο .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD) δικαιολόγησε την απόρριψή του λέγοντας ότι η Γερμανία θα μπορούσε τότε να παρασυρθεί στον πόλεμο. Γι’ αυτό δέχεται έντονη κριτική τόσο εντός του συνασπισμού του όσο και από την αντιπολίτευση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.