ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο το Κογκρέσο αποφάσισε να μην χρεοκοπήσει το αμερικανικό ομοσπονδιακό κράτος!

Μετά από δύο μήνες θα... ψηφίσουν πάλι

Για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο το Κογκρέσο αποφάσισε να μην χρεοκοπήσει το αμερικανικό ομοσπονδιακό κράτος!

Η Γερουσία ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία (87 ψήφοι υπέρ, 11 κατά) τη συμφωνία την επιμήκυνση του προϋπολογισμού του ομοσπονδιακού κράτους και έτσι απέτρεψε την χρεοκοπία των ΗΠΑ τρεις ημέρες πριν από την προθεσμία και μερικές ημέρες πριν από τη γιορτή των Ευχαριστιών.

Μετά τη Βουλή των Αντιπροσώπων προχθές Τρίτη, η Γερουσία ενέκρινε τη συμφωνία που επιμηκύνει ως τα μέσα του Ιανουαρίου τον προϋπολογισμό.

Την ανακοίνωση της συμφωνίας έκανε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά μέσα στο 2023 που τα μέλη του Κογκρέσου αποφάσισαν για την χρεοκοπία ή όχι του ομοσπονδιακού κράτους, με την Ουάσιγκτον να φθάνει στα πρόθυρα κήρυξης στάσης πληρωμών ενώ το χρέος των ΗΠΑ ξεπερνά τα 31 τρισεκ. δολάρια.

Τέσσερα εκατομμύρια εργαζόμενοι και υπηρεσίες του ομοσπονδιακού κράτους ήταν αντιμέτωποι με την ανεργία.

Τελικά, αποφασίστηκε και από τους Ρεπουμπλικανούς και από τους Δημοκρατικούς να αποτρέψουν τον κίνδυνο αναστολής λειτουργίας μέρους του ομοσπονδιακού κράτους και να δώσουν στις ΗΠΑ έστω δυο μήνες περιθώριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επόμενη προθεσμία είναι η 19η Ιανουαρίου, δηλαδή αμέσως μετά την έναρξη των εσωκομματικών ψηφοφοριών ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου 2024.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.