
Ο λαλίστατος θεωρητικός του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και δημιουργός του δόγματος της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» , Γιούβαλ Χαράρι, χαρακτήρισε «φανταστικό πρόσωπο» τον Ιησού Χριστό!
Με ιδιαίτερα ειρωνικό τρόπο ο Χαράρι προσπαθεί να εξηγήσει πως η… «φανταστική εικόνα» του Ιησού Χριστού επηρέασε τόσο πολύ ολόκληρες γενιές ανθρώπων, δίχως, σύμφωνα με τον ίδιο, να υπάρχει ούτε μία αναφορά στην Αγία Γραφή για το πώς έμοιαζε το σώμα Του.
Σύμφωνα με τον Χαράρι:
«Υπάρχουν περισσότερα πορτρέτα του Ιησού Χριστού στον κόσμο από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο στην ιστορία. Πόσα από αυτά είναι αληθινά ή αυθεντικά; Ακριβώς 0%. Κανείς δεν έχει ιδέα πώς έμοιαζε στην πραγματικότητα.
Αυτό εμπόδισε τον Ιησού να γίνει ένα από τα πιο διάσημα πρόσωπα ποτέ και να ενώσει με επιτυχία δισεκατομμύρια ανθρώπους; Όχι. Αυτό είναι απόδειξη της ανθρώπινης φαντασίας και της τεράστιας δύναμης της μυθοπλασίας ως ενοποιητικής δύναμης».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.