ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γιούβαλ Χαράρι: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μία φανταστική ιστορία όπως ο Θεός»!

«Την επινοήσαμε και τη διαδώσαμε»

Γιούβαλ Χαράρι: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μία φανταστική ιστορία όπως ο Θεός»!

Νέες εφιαλτικές διαπιστώσεις για το μέλλον των ελευθεριών των ανθρώπων έκανε ο γνωστός θεωρητικός του Great Reset, στενός σύμβουλος του Κλάους Σβαμπ και συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μία φανταστική ιστορία «Που έχουμε επινοήσει και διαδώσει».

«Τώρα, μπορεί να είναι δυνατή η αποδοχή ότι στον θρησκευτικό τομέα, η συνεργασία βασίζεται στην μυθοπλασία.

Ότι πολλοί άνθρωποι, πολλοί ξένοι συγκεντρώνονται για να χτίσουν έναν καθεδρικό ναό ή, μια συναγωγή ή, ένα τζαμί ή να πάνε μαζί στην Σταυροφορία, γιατί όλοι πιστεύουν τις ίδιες ιστορίες για τον  Θεό, τον Παράδεισο, την Κόλαση και ούτω καθεξής.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι ακριβώς το ίδιο συμβαίνει σε όλους τους άλλους τομείς της ανθρώπινης συνεργασίας.

Στον νομικό τομέα, στον πολιτικό τομέα, όπως επίσης και στον οικονομικό τομέα.

Πάρτε το νομικό πεδίο ως παράδειγμα. Σήμερα στον κόσμο πολλά, ίσως τα περισσότερα νομικά συστήματα βασίζονται σε αυτή την ιδέα ή, αυτή την πίστη για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αλλά τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ακριβώς όπως ο παράδεισος και όπως ο Θεός. Είναι απλώς μια φανταστική ιστορία, την οποία έχουμε επινοήσει και διαδώσει».

Πρόσφατα ο σύμβουλος του Κλάους Σβαμπ, είχε δηλώει ότι «Δεν χρειαζόμαστε τον Θεό, τα πηγαίνουμε πολύ καλά χωρίς Αυτόν»!

Επίσης πρόσφατα προχώρησε σε προσβλητικές δηλώσεις για τον Ιησού Χριστό για τον οποίο επιχειρεί να «αποδείξει» ότι δεν είναι Υιός του Θεού και τον χαρακτήρισε «χίπι και σέξι μαραγκό»!

«Δεν γνωρίζουμε πολλά για τον Ιησού ως άτομο. Αλλά απ’ τα λίγα που ξέρουμε, για παράδειγμα απ’ τις ιστορίες που διατηρήθηκαν στην Καινή Διαθήκη, ποτέ δεν ισχυρίστηκε πως είναι Θεός.

Ήταν ουσιαστικά αυτός ο κατά κάποιο τρόπο χίπης γκουρού σ’ αυτήν την μικρή επαρχία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ο σέξι μαραγκός (εδώ θεωρεί πως είπε κάτι πολύ έξυπνο και γελάει), ο οποίος ήθελε να αναμορφώσει τον Ιουδαϊσμό και βασικά να πει στον κόσμο να είναι πιο ευγενικοί ο ένας προς τον άλλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γενικά ο σύμβουλος του Κλάους Σβαμπ δεν παραλείπει σχεδόν ποτέ να δείχνει την απέχθεια του για οτιδήποτε αφορά την Θεία Δικαιοσύνη, τις δημοκρατικές αρχές και τις ανθρωπιστικές αξίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.