ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Κακή ιδέα να βασιζόμαστε στο λιγνίτη όσο λειτουργούν οι πυρηνικοί σταθμοί»

Ίσως, τώρα που η Σουηδία μπαίνει στο ΝΑΤΟ, συμπαθήσει και τα πυρηνικά όπλα…

Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Κακή ιδέα να βασιζόμαστε στο λιγνίτη όσο λειτουργούν οι πυρηνικοί σταθμοί»

Για τα καλά της πυρηνικής ενέργειας μίλησε η Γκρέτα Τούνμπεργκ, με την ακτιβίστρια για το κλίμα να προβαίνει σε δηλώσεις μετά από καιρό.

«Προσωπικά πιστεύω ότι είναι κακή ιδέα να βασιζόμαστε στο λιγνίτη, όσο λειτουργούν ακόμη οι πυρηνικοί σταθμοί. Εφόσον ήδη λειτουργούν, θα ήταν νομίζω λάθος να τους κλείσουμε και να στραφούμε στο λιγνίτη», δήλωσε χαρακτηριστικά η Γκ.Τούνμπεργκ, σύμφωνα με προδημοσίευση αποσπάσματος συνέντευξης που παραχώρησε στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και θα προβληθεί αύριο.

Τη δήλωση της νεαρής ακτιβίστριας από τη Σουηδία αξιοποίησε αμέσως ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν, του οποίου το κόμμα (FDP) τάσσεται υπέρ της παραμονής σε λειτουργία των πυρηνικών εργοστασίων – τα οποία είχε προγραμματιστεί να κλείσουν οριστικά στο τέλος του έτους.

«Ακόμη και η Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας των γερμανικών πυρηνικών σταθμών. Άλλη μια απόδειξη ότι αυτό είναι το σωστό για τη σταθερότητα του δικτύου, τη μείωση της τιμής και την κλιματική ουδετερότητα», έγραψε ο κ. Μπούσμαν στον λογαριασμό του στο Twitter, με το βλέμμα στον «πράσινο» υπουργό Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος επιμένει ότι οι πυρηνικοί σταθμοί πρέπει να κλείσουν.

Στην ίδια συνέντευξη, η Γκρέτα Τούνμπεργκ σημείωσε ακόμη ότι, αν και κατανοεί την ανάγκη προστασίας των πολιτών από τις υψηλές τιμές ενέργειας, θεωρεί ότι πρέπει να σταματήσουν οι επενδύσεις σε ορυκτές πηγές, προειδοποιώντας ότι δεν είναι βιώσιμο να μην μπορούμε να δούμε πέρα από ένα χρόνο στο μέλλον.

Η 19χρονη Σουηδή τόνισε επίσης ότι οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης δεν πρέπει να αγνοούνται ούτε σε περίοδο πολέμου. «Κάθε πόλεμος είναι μια καταστροφή. Σε πολλά επίπεδα. Αλλά πρέπει να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίζουμε διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα», είπε.

Ίσως, η 19χρονη Σουηδή, τώρα που μπαίνει και η χώρα της στο ΝΑΤΟ, συμπαθήσει και τα πυρηνικά όπλα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.