ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Gold Switzerland: «Οι πόλεμοι στον πλανήτη θα κλιμακωθούν εξαιτίας των νεοσυντηρητικών στις ΗΠΑ και των αδύναμων Ευρωπαίων»

Οι Αμερικανοί νεοσυντηρητικοί θέλουν να συντρίψουν τη Ρωσία με κάθε μέσο ακόμα κι αν αυτό οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο.

Gold Switzerland: «Οι πόλεμοι στον πλανήτη θα κλιμακωθούν εξαιτίας των νεοσυντηρητικών στις ΗΠΑ και των αδύναμων Ευρωπαίων»

Ένα δυσοίωνο σενάριο με συνεχείς πολέμους για τους οποίους οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα έχουν την αποκλειστική ευθύνη, προβλέπει ο επενδυτικός οίκος Gold Switzerland.

Οι πόλεμοι, δεν θα τελειώσουν αλλά αντίθετα, θα κλιμακωθούν, καθώς η επιθυμία για ειρήνη μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών είναι μηδενική ειδικά από τους νεοσυντηρητικούς Αμερικανούς και τους αδύναμους Ευρωπαίους, αναφέρει σε έκθεσή της Gold Switzerland.

Και όχι μόνον αυτό: τόσο ο πληθωρισμός όσο και τα επιτόκια θα αυξηθούν, παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες, λόγω των διογκωμένων ελλειμμάτων αλλά και την εκθετική αύξηση του χρέους σε όλες τις ανεπτυγμένες οικονομίες.

Εύλογα, οι πόλεμοι και ο ισχυρός ρυθμός αύξηση των τιμών θα οδηγήσουν στον χρυσό, με τις κεντρικές τράπεζες ιδιαίτερα των BRICS αλλά και του παγκόσμιου Νότου να πρωτοστατούν στις αγορές του κίτρινου μετάλλου.

«Η φτώχεια είναι ο γονέας της επανάστασης, του εγκλήματος και του πολέμου» είπε ο Αριστοτέλης πριν από 2.300 χρόνια.

Σε αυτό το ρηθέν, λέει η Gold Switzerland, προσθέστε τον «πόλεμο», ως συνέπεια της φτώχειας και της χρεοκοπίας ενός έθνους, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να δανειστεί περισσότερα χρήματα και να κατηγορήσει τον πόλεμο για τα οικονομικά του δεινά.

Στο μεταξύ, η ηγεμονία των ΗΠΑ μετρά αντίστροφα για τους τίτλους τέλους, κάτι που αποτυπώνεται σε καθημερινή βάση στις απεγνωσμένες ενέργειες που κάνει ως αποτυχημένη και υπό κατάρρευση -πλέον- υπερδύναμη.

Όπως κάθε αυτοκρατορία και έθνος που αποτυγχάνει, οι ΗΠΑ ακολούθησαν το ίδιο μοτίβο με τη Ρωμαϊκή, τη Μογγολική, την Οθωμανική ή τη Βρετανική Αυτοκρατορία.

Η εφήμερη οικονομική επιτυχία και η στρατιωτική υπεροπλία μπορεί να οδηγήσουν σε ψευδαισθήσεις μεγαλείου και αλάθητου.

Τα πλούτη, που αποκτώνται με καταλήστευση άλλων εθνών, μετατρέπονται σε ελλείμματα και χρέη, νομίσματα σε κατάρρευση και παρακμή.

Ακολουθεί εκτύπωση χρήματος και νομισματική κατάρρευση.

Σε αυτό το στάδιο ξεκινούν συχνά πόλεμοι που έχουν γενικά καταστροφικές συνέπειες.

Οι ΗΠΑ δεν οδηγούνται από έναν εμφανή ηγέτη, αλλά από μια αόρατη ομάδα νεοσυντηρητικών που θέλουν μόνο πόλεμο.

Και στην Ευρώπη δεν υπάρχει πολιτικός.

Αντίθετα, οι αδύναμοι Ευρωπαίοι ηγέτες ακολουθούν τις ακέφαλες ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί νεοσυντηρητικοί θέλουν να συντρίψουν τη Ρωσία με κάθε μέσο – ακόμα κι αν αυτό οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αναγκάζοντας την Ευρώπη να αποστείλει όπλα, χρήματα και στρατιωτική τεχνογνωσία στην Ουκρανία.

Το κόστος αυτών των μέτρων καταστρέφει την ευρωπαϊκή οικονομία και σπρώχνει τις ΗΠΑ ολοένα και βαθύτερα στη χρεοκοπία, με το έλλειμμα να πλησιάζει τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια και συνολικό χρέος τους σύντομα στα 100 τρισεκατομμύρια δολάρια (προσώρας είναι στα 34 τρισεκατομμύρια δολάρια).

Ωστόσο, εάν ο πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας (που διεξάγεται στην Ουκρανία) κλιμακωθεί, η Ρωσία θα έχει πολλούς φίλους στο πλευρό της, όπως η Κίνα, η Βόρεια Κορέα και το Ιράν.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν μπορούν να κερδίσουν έναν πόλεμο στο έδαφος, επομένως οποιαδήποτε τέτοιου είδους σύγκρουση θα διεξαχθεί στον αέρα και πολύ πιθανόν με πυρηνικά όπλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.