«Γολγοθάς» για χιλιάδες γυναίκες η άμβλωση μετά τη σχετική απαγόρευση στις ΗΠΑ – Στα ύψη το κόστος

Πολλές αναγκάζονται να ταξιδέψουν σε άλλη πολιτεία

«Γολγοθάς» για χιλιάδες γυναίκες η άμβλωση μετά τη σχετική απαγόρευση στις ΗΠΑ – Στα ύψη το κόστος

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση έχουν βρεθεί χιλιάδες γυναίκες στις ΗΠΑ, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας να αφήσει στις Πολιτείες την πρωτοβουλία για το αν θα απαγορεύουν ή όχι τις αμβλώσεις.

Όσο η επέμβαση γινόταν νόμιμα μέσα στην Πολιτεία, το κόστος της έμενε σε χαμηλά επίπεδα. Σήμερα, ωστόσο, 14 Πολιτείες έχουν απαγορεύσει τις αμβλώσεις, αναγκάζοντας τις γυναίκες να ταξιδέψουν αλλού. Παράλληλα, το κόστος της επέμβασης έχει «εκτοξευθεί», όπου αυτή επιτρέπεται.

Σημειώνεται ότι για τις γυναίκες που δεν μπορούσαν να καλύψουν το κόστος της άμβλωσης, οργανώσεις στις ΗΠΑ αναλάμβαναν να καλύψουν μέρος των εξόδων.

Τυπικά, το κόστος της επέμβασης ήταν 500 δολάρια για το πρώτο τρίμηνο και περίπου 2.000 δολάρια αν η άμβλωση γινόταν στο τρίτο τρίμηνο της κύησης.

Πλέον, οι οργανώσεις αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τις 30 αιτήσεις που λάμβαναν κατά μέσο όρο την εβδομάδα με κόστος 1.000 δολάρια τη μία, έχουν φτάσει στις 50 αιτήσεις με υπερδιπλάσιο κόστος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.