ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Γουατεμάλα: Ο απερχόμενος πρόεδρος επέκρινε τις ΗΠΑ για «ενέργειες εκφοβισμού» λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών σε συμπατριώτες του

Η Ουάσινγκτον επέβαλε περιορισμούς στη χορήγηση θεωρήσεων διαβατηρίων για 300 συμπατριώτες του

Γουατεμάλα: Ο απερχόμενος πρόεδρος επέκρινε τις ΗΠΑ για «ενέργειες εκφοβισμού» λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών σε συμπατριώτες του

Για «ενέργειες εκφοβισμού» που υπονομεύουν την εθνική κυριαρχία της χώρας του, επέκρινε ο απερχόμενος πρόεδρος της Γουατεμάλας, Αλεχάντρο Γιαματέι, τις ΗΠΑ, λόγω των περιορισμών στη χορήγηση θεωρήσεων διαβατηρίων για 300 συμπατριώτες του.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, την επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών σε περίπου 300 υπηκόους Γουατεμάλας, συμπεριλαμβανομένου του εισαγγελέα που επιδιώκει να ακυρώσει τη νίκη του Μπερνάρντο Αρέβαλο στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Γιαματέι κατήγγειλε την απόπειρα «χειραγώγησης» – όπως είπε – από μέλη της κυβέρνησης των ΗΠΑ που στρέφονται κατά της Γουατεμάλας, χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα.

Επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του για ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας ενόψει της προγραμματισμένης για τον Ιανουάριο ορκωμοσίας του νέου προέδρου.

Μεταξύ των 300 υπηκόων Γουατεμάλας στους οποίους οι ΗΠΑ επέβαλαν περιορισμούς στη χορήγηση θεωρήσεων διαβατηρίων, περιλαμβάνονται 100 κοινοβουλευτικοί που η Ουάσινγκτον κατηγορεί για απόπειρα «υπονόμευσης» της δημοκρατίας στην πολυπληθέστερη χώρα της κεντρικής Αμερικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί αφορούν επίσης επιχειρηματίες και μέλη των οικογενειών τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.