Γραφείο στην Ουκρανία ανοίγει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

«Δεν είναι παρά η αρχή, μια καλή αρχή», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας Αντριι Κοστίν

Γραφείο στην Ουκρανία ανοίγει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και η Ουκρανία υπέγραψαν συμφωνία για την λειτουργία γραφείου του Δικαστηρίου στην χώρα, όπως ανακοίνωσε το ΔΠΔ που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δεν είναι παρά η αρχή, μια καλή αρχή», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας Αντριι Κοστίν σχετικά με την συμφωνία που υπέγραψε εξ ονόματος της χώρας του στην Χάγη, έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

«Είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι να προσαχθούν στην δικαιοσύνη οι δράστες διεθνών εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί στην Ουκρανία», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο γενικός εισαγγελέας.

Και αυτό «ανεξάρτητα της πολιτικής ή στρατιωτικής τους θέσης», αναφέρει ο Αντριι Κοστίν , αφού χαιρετίζει την «ιστορική» απόφαση του ΔΠΔ να εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν για το έγκλημα πολέμου που συνιστά ο εκτοπισμός των παιδιών της Ουκρανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ουκρανός γενικός εισαγγελέας είχε ανακοινώσει στις αρχές του Μαρτίου ότι το Κίεβο ετοιμάζεται να ανοίξει γραφείο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.