ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Γυναίκα από την Αυστραλία έπινε μόνο χυμό πορτοκάλι για 40 μέρες – Τι αλλαγές είδε στο σώμα της

Ποια είναι η γνώμη των ειδικών για αυτή τη διατροφή

Γυναίκα από την Αυστραλία έπινε μόνο χυμό πορτοκάλι για 40 μέρες – Τι αλλαγές είδε στο σώμα της

Μόνο χυμό πορτοκάλι επί 40 μέρες συνεχόμενα κατανάλωνε μια γυναίκα από την Αυστραλία, η οποία λέει ότι δεν έχει νιώσει ποτέ πιο υγιής.

Ωστόσο οι ειδικοί διαφωνούν.

Η Αν Όσμπορν από το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, η οποία χρησιμοποιεί το όνομα @fruitisbeaut στο Instagram, δημοσιεύει περιεχόμενο στη σελίδα της σχετικά με την εμπειρία της από την δίαιτα που ακολουθεί κατά την οποία καταναλώνει μόνο φρούτα.

Οι ειδικοί σε θέματα υγείας πάντως, έχουν παραπονεθεί πως η συγκεκριμένη δίαιτα είναι ελλιπής όσον αφορά στην εκπλήρωση των διατροφικών οφελών ενός ατόμου ή της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης. Αυτό όμως δεν έχει εμποδίσει την Όσμπορν ή άλλους σαν κι αυτήν να της δώσουν μια ευκαιρία.

Τι αλλαγές είδε επάνω της από την κατανάλωση χυμού πορτοκαλιού

«Ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Ένιωσα συναισθηματικά οφέλη, σωματικά οφέλη και πνευματικά οφέλη» δήλωσε η Όσμπορν στους ακολούθους της στο Instagram για τον 40ήμερο καθαρισμό της με χυμό πορτοκαλιού, τον οποίο και έκανε κατά τη περίοδο της νηστείας του Πάσχα. Όπως περιέγραψε, κατά τη διάρκεια της νηστείας αυτής, «είχε μεγάλη ενέργεια και ευεξία».

Οι σχολιαστές κάτω από το βίντεό της την επαίνεσαν για τις 40 ημέρες που άντεξε με εσπεριδοειδή και της έκαναν ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία.

«Πόσο χυμό έπινες κάθε μέρα;» τη ρώτησε κάποιος για να λάβει την απάντηση: «Μεταξύ ενός και ενάμισι λίτρου τις περισσότερες ημέρες». Ένας άλλος είχε μια πιο περίεργη απορία: «Χρησιμοποιείς αποχυμωτή ή τα στύβεις με το χέρι;» με την Όσμπορν να απαντά ότι χρησιμοποιεί έναν παλιό αποχυμωτή του 1966.


«Αποτελείς έμπνευση! Μόλις ολοκλήρωσα μια 40ήμερη νηστεία με χυμούς επίσης για την περίοδο της Σαρακοστής και έχω βιώσει τα ίδια οφέλη που περιέγραψες» σχολίασε ένας ακόμα.

Τα οφέλη της κατανάλωσης χυμού πορτοκαλιού

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι ο χυμός πορτοκαλιού έχει κάποια οφέλη για την υγεία και είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, η οποία είναι καλή για το ανοσοποιητικό σύστημα, την καρδιά και προάγει την παραγωγή κολλαγόνου.

Είναι επίσης ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρά σας από τις ελεύθερες ρίζες, σύμφωνα με το Mayo Clinic. Επειδή ο οργανισμός δεν παράγει φυσικά βιταμίνη C, ο κόσμος πρέπει να την παίρνει από τη διατροφή του, ωστόσο, υπάρχει και ένα αλλά -Δεν κάνει να έχετε υπερβολική ποσότητα βιταμίνης C.

Η πρόσληψη 2.000 mg ή περισσότερης βιταμίνης C θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα υγείας, όπως πέτρες στα νεφρά ή γαστρεντερικές διαταραχές, σύμφωνα με το Mount Sinai.

Οι κίνδυνοι από την κατανάλωση χυμού πορτοκαλιού – Τι λένε οι ειδικοί

Η Όσμπορν λέει ότι μερικές φορές πίνει 5 λίτρα χυμό πορτοκαλιού την ημέρα, που αντιστοιχεί σε περίπου 2.620,6 mg.

Παράλληλα, η κατανάλωση χυμού, ο οποίος μπορεί να είναι πλούσιος σε ζάχαρη, δεν έχει τόσα οφέλη όσα η κατανάλωση ολόκληρων φρούτων.

«Όλοι οι χυμοί είναι συνήθως απογυμνωμένοι από τις ευεργετικές τους ίνες που βοηθούν στην επιβράδυνση της απορρόφησης των σακχάρων και στη μείωση του γλυκαιμικού δείκτη» δήλωσε η εγγεγραμμένη διαιτολόγος Άμπι Σαρπ στο USA Today. «Έτσι, ο χυμός πορτοκαλιού, ακόμη κι όταν δεν έχει ζάχαρη, μπορεί να προκαλέσει αιχμές στο σάκχαρο του αίματος» πρόσθεσε.

Ένας άλλος πιθανός κίνδυνος από την κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας χυμού πορτοκαλιού είναι ότι τα πορτοκάλια είναι εσπεριδοειδή, που έχουν υψηλή οξύτητα. Η οξύτητα μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών και να προκαλέσει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Οι δίαιτες με χυμούς φρούτων που στερούνται θερμίδων οι οποίες βρίσκονται στις στερεές τροφές θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν σε ασιτία ή ακόμη και σε θάνατο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για παράδειγμα, η περίπτωση της Ρωσίδας vegan raw food influencer Ζάνα Σαμσόνοβα, η οποία πέθανε από ασιτία σε ηλικία 39 ετών. Όπως η ίδια είχε πει, η διατροφή της αποτελούνταν μόνο από φρούτα, φύτρες ηλιόσπορου, smoothies φρούτων και χυμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.