ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

H EE πλήρωσε 185 δισ. ευρώ επιπλέον για φυσικό αέριο από τότε που επέβαλε κυρώσεις στην Ρωσία!

Τριπλασιάστηκαν τα έξοδα της Ευρώπης για ενέργεια μέσα σε 20 μήνες!

H EE πλήρωσε 185 δισ. ευρώ επιπλέον για φυσικό αέριο από τότε που επέβαλε κυρώσεις στην Ρωσία!

Σε μεγάλη πληγή για την Ευρωπαϊκή Ένωση και φυσικά και για την Ελλάδα, εξελίχθηκε η επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία λόγω της στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία καθώς, δόθηκαν 185. δισ. ευρώ επιπλέον για φυσικό αέριο!

Το ποσό είναι ιδιαίτερα μεγάλο και θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν ο περσινός χειμώνας δεν έμοιαζε με «χειμερινό καλοκαίρι» που είχε ως αποτέλεσμα την αρκετά μικρή κατανάλωση φυσικού αερίου.

Κάτι το οποίο συμβαίνει και τώρα μέχρι αυτή την στιγμή.

Εάν στα επιπλέον ποσά που δόθηκαν για προμήθειας φυσικού αερίου προστεθούν και τα χρήματα που δαπανήθηκαν ως οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, γίνεται κατανοητό γιατί η ΕΕ έχει βρεθεί σε πολύ δυσχερή οικονομική θέση.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγκάστηκε να υπερπληρώσει περίπου 185 δισεκατομμύρια ευρώ για εισαγωγές φυσικού αερίου από τότε που επέβαλε αυτοτραυματιστικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω της Ουκρανίας», σύμφωνα όσα υπολογίζουν ρωσικά ΜΜΕ, επικαλούμενα με τη σειρά τους τα στοιχεία της Eurostat.

«Από τον Φεβρουάριο του 2022, όταν οι Βρυξέλλες άρχισαν για πρώτη φορά να επιβάλλουν κυρώσεις στη Μόσχα, οι μέσες μηνιαίες δαπάνες της ΕΕ για εισαγωγή φυσικού αερίου έχουν αυξηθεί στα 15,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Από αυτά, 7,7 δισ. ευρώ έχουν δαπανηθεί για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), ενώ τα υπόλοιπα 7,5 δισ. ευρώ έχουν διατεθεί για φυσικό αέριο αγωγών. Εν τω μεταξύ, κατά το έτος πριν από την επιβολή των κυρώσεων, οι ευρωπαϊκές χώρες πλήρωσαν κατά μέσο όρο 5,9 δισεκατομμύρια ευρώ για φυσικό αέριο (3,6 δισεκατομμύρια ευρώ για αέριο αγωγών· 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ για υγροποιημένο αέριο)».

Έτσι, εκτιμάται ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ σε ένα διάστημα 20 μηνών δαπάνησαν συνολικά 304 δισεκατομμύρια ευρώ για εισαγωγές φυσικού αερίου.

Εάν από αυτά τα χρήματα αφαιρεθούν τα 185 δισεκατομμύρια €, παρατηρείται ότι η ΕΕ όταν έκανε εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου πλήρωνε λίγο πάνω από το ένα τρίτο!

Δηλαδή, η ανάγκη της ΕΕ να βρει εναλλακτικές πηγές φυσικού αερίου της τριπλασίασε τα έξοδά της για ενέργεια!

Αυτά οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και μαζί τους και η ελληνική δεν τα εξήγησαν επαρκώς στα εκλογικά τους ακροατήρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ρωσία, από την άλλη πλευρά, παρά τη μείωση του όγκου της προσφοράς, έχει λάβει επιπλέον 14 δισ. ευρώ λόγω της εκτίναξης των τιμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.