ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

H «κυρία L’Oréal» έγινε η πρώτη γυναίκα που συγκέντρωσε περιουσία πάνω από 100 δισ. δολάρια

«Ζει πραγματικά μέσα στο δικό της κουκούλι. Ζει κυρίως μέσα στα όρια της δικής της οικογένειας»

H «κυρία L’Oréal» έγινε η πρώτη γυναίκα που συγκέντρωσε περιουσία πάνω από 100 δισ. δολάρια

Σύμφωνα με την κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, η  κληρονόμος της L’Oréal, Françoise Bettencourt Meyers, έγινε η πρώτη γυναίκα που συγκέντρωσε περιουσία 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων (78,5 δισεκατομμύρια λίρες, 90,1 δισεκατομμύρια ευρώ).

Η γαλλική αυτοκρατορία ομορφιάς που ίδρυσε ο παππούς της, είχε τις καλύτερες επιδόσεις της στο χρηματιστήριο εδώ και δεκαετίες. Συγκεκριμένα, οι μετοχές της L’Oréal ανέβηκαν σε υψηλό ρεκόρ στο Παρίσι την Πέμπτη 28/12, αναφέρει το BBC.

Η εταιρεία είδε ωστόσο τις πωλήσεις της να ανακάμπτουν μετά την πανδημία, καθώς κατά τη διάρκεια των lockdown οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν λιγότερο μακιγιάζ.

Η καθαρή περιουσία της Bettencourt Meyers, ηλικίας 70 ετών, ξεπέρασε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια στο Bloomberg Billionaires Index, καθιστώντας την τον 12ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Αλλά είναι ακόμα πολύ μακριά από τον Γάλλο Bernard Arnault, ο οποίος ήταν δεύτερος στη λίστα με καθαρή περιουσία 179 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο κ. Arnault είναι ο ιδρυτής της LVMH, του μεγαλύτερου ομίλου πολυτελείας στον κόσμο, ο οποίος κατέχει ένα χαρτοφυλάκιο από επώνυμες μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Fendi και Louis Vuitton.

Η L’Oréal δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του BBC για σχολιασμό. Η κα Bettencourt Meyers είναι η αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Αυτή και η οικογένειά της είναι οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της L’Oréal, με ποσοστό περίπου 35%.

Η ίδια, έγινε η κληρονόμος της L’Oréal μετά τον θάνατο της μητέρας της, Liliane Bettencourt, το 2017. Η Liliane, την οποία αποκαλούσαν τακτικά ως τον πλουσιότερο άνθρωπο της Γαλλίας, είχε διατηρήσει στενούς δεσμούς με Γάλλους ηγέτες και αγκάλιασε τα φώτα της δημοσιότητας των μέσων ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων της ζωής της, είχε εμπλακεί σε μια δημόσια διαμάχη με τη Françoise, το μοναχοπαίδι της, που είχε κατηγορήσει έναν φωτογράφο και κοινωνικό φίλο ότι εκμεταλλεύτηκε την ψυχική αδυναμία της μητέρας της.

«Η κόρη μου θα μπορούσε να περιμένει υπομονετικά τον θάνατό μου αντί να κάνει ό,τι μπορεί για να τον επισπεύσει», είχε αναφέρει σε μια τηλεοπτική συνέντευξη.

Το 2011, ένα γαλλικό δικαστήριο έκρινε ότι η Liliane είχε μια μορφή άνοιας και ανέθεσε στη Françoise τον έλεγχο της περιουσίας και του εισοδήματός της. Ένα άλλο μέλος της οικογένειας, ανέλαβε να φροντίσει την υγεία και τη σωματική ευεξία της Liliane.

Η κ. Bettencourt Meyers λέγεται ότι ευνοεί την προστασία της ιδιωτικής ζωής έναντι της συμμετοχής σε κοινωνικές εκδηλώσεις στις οποίες συχνάζουν πολλοί πλούσιοι του κόσμου.

Είναι γνωστό ότι παίζει πιάνο για αρκετές ώρες την ημέρα και έχει γράψει δύο βιβλία – μια πεντάτομη μελέτη της Βίβλου και μια γενεαλογία των Ελλήνων θεών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ζει πραγματικά μέσα στο δικό της κουκούλι. Ζει κυρίως μέσα στα όρια της δικής της οικογένειας», είπε ο Tom Sancton, ο οποίος έγραψε το βιβλίο The Bettencourt Affair.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.